Wednesday, 9 August 2017

Kebaikan rosehip seed oil



Kenapa rosehip seed oil antara oil yang saya pilih untuk ditambah dalam face oil freshpicks?
Rosehip seed oil dipilih kerana ia umpama MULTIVITAMIN untuk kulit.


Manfaat untuk Kecantikan kulit.

1. Mengurangkan tanda penuaan.

Vitamin A didalamnya mampu mengurangkan kedutan, garis-garis halus dan bintik penuaan. Rosehip Seed Oil bersifat ringan dan tidak meninggalkan kesan berminyak menjadikannya sangat sesuai untuk mereka yang inginkan kulit cantik tanpa kelihatan berminyak.


2. Mengurangkan parut dan kesan regangan.

Kandungan EFA yang tinggi menjadikan kulit lebih elastik dan kuat. Manakala vitamin A mempercepatkan proses pembaikan sel kulit sekaligus mengurangkan kesan parut dan regangan dengan lebih cepat.


3. Merawat kulit kering

Kulit manusia memerlukan EFA untuk kekal sihat dan kuat, namun badan manusia tidak dapat menghasilkannya sendiri. EFA dari Rosehip Seed Oil menyerap dengan cepat ke dalam kulit menjadikannya sesuai untuk merawat masalah kulit kering disebabkan pemakanan yang tidak sihat, alergi, dan pendedahan kepada bahan kimia.


4. Merawat kesan UV dan toksin

Antioksidan dan vitamin menghalang dan membaiki kerosakan kulit akibat sinar UV dan radikal bebas.


5. Menyihatkan rambut dan kulit kepala.

Baik untuk merawat masalah kulit kepala yang kering dan memberi nutrient kepada rambut.


6. Menguatkan kuku.

Melembabkan, menguatkan dan menghalang jangkitan pada kuku menjadikan kuku kelihatan lebih cantik.


Arganne face oil complex freshpicks boleh juga digunakan untuk rambut, kuku, tangan, badan.


Organik Argan oil itu sendiri dah bagus, so bila ada tambahan oil seperti rosehip seed oil, jojoba oil, apeicot kernel oil, essential2 oil pastinya untuk mendapat hasil yg TERBAIK! 😘


Ramai dah cuba dan repeat order. Uoll kalau nak cuba, jangan segan2... 😘 best seller ni

📞0135844097 🚚Pos1Malaysia

Monday, 20 March 2017

SET SKINCARE PRIMO





Set skincare PRIMO.
Mengandungi
⏩MILXO - sabun susu kambing
✔ Membersihkan kulit
✔ Memutuskan ikatan SEL KULIT MATI
✔ MENYINGKIRKAN sel kulit mati
✔ Menghasilkan sel kulit yg baru yg lebih SIHAT & CANTIK ⏩Arganne Face Oil Complex - Mengandungi Argan Oil, Rosehip Seed Oil,Jojoba Oil,Essential oil
✔ Melembapkan kulit
✔ Meningkatkan METABOLISME sel kulit supaya dapat 'bekerja' dgn lebih baik (buang sel kulit mati & gantikan dgn yg baru)
✔️Memberi nutrisi untuk kulit
✔️Merawat masalah jerawat jeragat parut,sunburn,dll ⏩Face Serum Hyaluronic Acid & Vitamin C
✔ Molekulnya KECIL, Bole masuk ke lapisan dalam kulit (dermis)
✔ Menghasilkan kulit yg lebih TEGANG, LEMBUT & LICIN
✔️Menyerap air menjadikan kulit lebih lembap glowing beautifully
✔️Mencerahkah kulit

*Untuk hasil optimum ambil primo EXCLUSIVE. Ada tambahan

⏩DD Cream with SPF40
✔ Melindungi kulit dr sinaran UV (punca JERAGAT)
⏩Beauty Face Mist rosewater
✔ Bertindak sebagai TONER dan pada masa yg sama membantu kulit kekal SEGAR! ✔️mengecutkan jerawat
⏩chocoffee face scrub
✔️kulit licin bebas blackhead n whitehead

Normal RM239. Best offer ONLY RM139(exclusive)
Normal RM145. Best offer ONLY RM99(basic)

Whatsapp 0135844097

#freshpicks
#aPerfectgiftforU


Tuesday, 7 March 2017

TINTED LIP MOIST FRESHPICKS

FreshPicks Lipcare:Tinted Lip Moist

No automatic alt text available.



Nama Produk: Tinted Lip Moist
Harga: RM39
Ramuan Premium:
♡Secret blended of vegetable oil
♡Mix of natural red color


.
Kelebihan:

♡Kulit bibir nampak lebih mulus dan berseri

♡Membantu mengekalkan kelembapan bibir

♡Memberi kesegaran pada bibir

♡Bebas bahan kimia berbahaya

♡Mudah dibawa travel

♡Harga mampu milik

.
Siapa perlu Tinted Lip Moist?

♡individu yang ada masalah bibir kering

♡individu yang ada masalah bibir kusam dan gelap

♡individu yang ingin bibir nampak merah semulajadi.

.
Cara penggunaan: Sebaiknya disapu nipis selepas menggunakan lipbalm atau pun irresistible lip treatment.

Untuk kesan yang bagus seminggu sekali lakukan scrub bibir bagi membuang sel2 mati di kulit bibir menggunakan HoneyFrencht Organic Lip Scrub.

Kelebihan CHEVIE LIQUID SHAMPOO

Chevie (Liquid Shampoo)


Image may contain: plant and candles

Nama Produk : CHEVIE (Liquid Shampoo)
Saiz/Berat:60ml
Harga:RM35


Ramuan Premium:
◎Olive Oil
◎100% Pure Organic Argan Oil
◎Vegetable Glyserin
◎Vitamin E
◎Dphantenol (provit b5)
◎Essential Oil (Rosemary,Lavender,Tea Tree Oil,Cedarwood,Sandalwood,Peppermint,Lemon,Patchouli).


.

Kelebihan:

◎Membantu pertumbuhan rambut.

◎Membantu melambatkan penuaan rbut (greying).

◎Membantu memberi khasiat kepada kulit kepala.

◎Membantu rambut kelihatan lebih bermaya.

◎Membantu menguatkan akar rambut agar tidak mudah gugur.

◎Membantu masalah kelemumur.

◎Membantu masalah kegatalan kulit kepala.

◎Membantu merangsang dan melancarkan aliran darah pada kulit kepala.

◎Membantu mengelakkan kekeringan rambut berlaku.

◎Membantu melegakan kulit kepala.

.

Siapa perlu CHEVIE?

◎Individu yang ingin menjaga kesihatan rambut.

◎Individu yang ingin menyihatkan dan menyuburkan rambut.

◎Individu yang alami masalah rambut kering dan rosak.

◎Individu yang alami masalah rambut yang kusut.

◎Individu yang alami masalah rambut gugur.

◎Individu yang alami masalah rambut berkelemumur.

◎Individu yang mencari syampu yang bebas bahan kimia.

.

Cara Penggunaan:

Basahkan rambut

Ambil shampoo dan urut2 di kepala dan rambut

Pastu bilas bersih.

Pastu lap kering spray hairmist atau sapu argan oil.

Nota :Kalau rajin bubuh sekali 1 sudu santan ketika cuci dengan chevie.Tapi kalau tidak mahu pun tak mengapa.

Syampu ini kurang buih kerana tiada bahan kimia.

.

Berminat untuk mendapatkan CHEVIE hubungi :

wasap: 013-5844097

Sunday, 26 February 2017

FRESH PICKS:Beli set SKINCARE lebih JIMAT



Ramai yang tanya kenapa ada Basic dan Exclusive Primo?

Sebenarnya bos Fresh Picks (Eeza Nazri), berbesar hati nak semua pengguna merasa atau dapat menggunakan produk homemade berbahan premium, kualiti setanding dengan produk antarabangsa dan paling penting ia bebas daripada bahan kimia merbahaya.

Kepada yang bajet rendah tetapi nak jugak merasa set Primo ni boleh la pilih set Basic Primo. Kemudian esok esok ‘add on’ produk lain yang sama dengan set Exclusive.

Yang ada bajet lebih terus amik la set Primo Exclusive. Itu la hasrat hati bos Fresh Picks.

Beliau mahu lihat pengguna diluar sana dapat menikmati produk yang bebas bahan kimia merbahaya.

Dengan secara tak langsung dapat mengurangkan pesakit kanser kulit atau pon masalah kulit sensitif.



Apa ada dalam set Primo Basic?

1 botol 15ml Arganne Face Oil Complex

1 botol 5ml Face Serum with Hyaluronic Acid + Vitamin C

1 ketul sabun susu kambing Milxo 

1 Chocoffee Face Mask/Scrub
Dalam set Primo Exclusive pula ada:

1 botol Arganne Face Oil Complex 15ml

1 Face Serum with Hyaluronic Acid + Vitamin C 5ml

1 Milxo Facial Soap

1 DD Cream

1 Facemist Rosewater 15ml

1 Chocoffee Face Mask/Scrub 5gdd caption


Jadi uolls tengokla bajet uolls. Nak rasa yang lebih baik, belilah set Primo Exclusive. Bajet ciput memadai la dengan set Primo Basic.

Berminat? Hubungi saya:0135844097

#freshpickspokoksena
#shanaris