Monday, 4 December 2017

Kegunaan D'freshpicks

Nak tahu kenapa D'Freshpicks begitu istimewa ? Nak tahu kenapa anda PATUT CUBA produk D'Freshpicks ?

1. Harga mampu milik bermula dari RM 20
2 Bahan mentah premium dari gred terbaik berkualiti tinggi
3. 100% Natural dan Organik
4. Kebanyakan produk utama dibuat secara eksklusif dan handmade dalam batch yang kecil jadi anda akan sentiasa mendapat FRESH stok
5. Buatan bumiputera tapi berkesan setaraf antarabangsa
6. Sesuai untuk seisi keluarga
7. Tidak mengandungi chemical berbahaya seperti mercury, hydroquinone, SLS, parabens dll
8. Bahan mentah dari supplier mempunyai halal certification, dibuat di lab berdaftar melalui R&D
9. Selamat untuk jangkamasa panjang kerana tidak mengandungi bahan kimia berbahaya
10. Mengambil masa untuk menampakkan kesan, tetapi bila nampak kesannya mesti jatuh cinta !

Sekarang jom kita tengok BEST BUY pula !

✔️ Beli ENAM Solid Perfume dan dapatkan 1 FREE pada harga RM 150 (NP : RM 185)


✔️ Beli ENAM Face/Bodysoap dan dapatkan 1 FREE pada harga RM 185 (NP : RM 255)

✔️ Beli ENAM Refreshing Deodorant dan dapatkan 1 FREE pada harga RM 150 (NP : RM 185)

✔️ Beli ENAM Hyaluronic Face Serum dan dapatkan 1 FREE pada harga RM 354 (NP : RM 420)

✔️ Beli SEPULUH Rosewater Facemist dan dapatkan 1 FREE pada harga RM 180 (NP : RM 210)

✔️ Beli SEPULUH Multipurpose Lipbalm dan dapatkan 1 FREE pada harga RM 190 (NP : 220)

Best OFFER ini sangat menguntungkan tauu. Jadi cepat-cepatlah ajak rakan, ofis mates, adik-beradik, atau famili ke untuk order sama-sama supaya dapat PENJIMATAN BERGANDA !

Nak order ? Nak jadi Dealer ? Ada pertanyaan ? Whatsapp ; 0134363800


Sunday, 3 December 2017

MENARIK DISEMBER D'FRESHPICKS


Promosi menarik sepanjang bulan Disember.




















Best OFFER ini sangat menguntungkan tauu. Jadi cepat-cepatlah ajak rakan, ofis mates, adik-beradik, atau famili ke untuk order sama-sama supaya dapat PENJIMATAN BERGANDA !

Nak order ? Nak jadi Dealer ? Ada pertanyaan ?

WHATSAPP ; 0134363800

Join premium dealer d'freshpicks



MNM dan D'Freshpicks membuka peluang niaga buat sesiapa yang berminat untuk menjual produk MNM dan skincare D'Freshpicks.

10 SEBAB kenapa ramai BERMINAT menjadi PREMIUM DEALER MNM & D'Freshpicks.

1. Registration fee LIFETIME cuma RM50 dan layak menerima produk D’Freshpicks bernilai lebih RM50 (4 option jenis produk)

2. Komisen untung runcit 15% (dapat serta merta ketika membuat belian produk)

3. Sekiranya jualan mencecah kriteria yang ditentukan, layak mendapat bonus tambahan antara 5%-25% (dikreditkan ke bank akaun anda tiap tengah bulan secara automatik.)

4. Reward tambahan dari masa ke semasa setiap bulan

5.TIADA syarat minima belian bulanan untuk kekal kan status dealer

6. Tak wajib beli stok. Boleh order online dan HQ akan poskan terus ke customer anda.

7. HQ Menggunakan sistem online terkini. Ada ID sendiri, boleh buat order, monitor point, group sales, personal sales, penyata belian, penyata bonus, tracking number delivery dll semuanya di internet sahaja

8. Rangkaian produk pelbagai, skincare, mommy& baby juga health&wellness dan high demand

9. Boleh menggunakan material yang disediakan oleh HQ di link FB/IG/Blog untuk marketing. Nama akan dipapar di web rasmi HQ

10. Dimasukkan ke dalam group support di Whatsapp (yang ni tiada paksaan, jika takmahu pun takpe)

Semua dialu-alukan ya. Berminat 0134363800

Monday, 20 November 2017

MULTIPURPOSE LIP BALM ALL IN ONE



MULTIPURPOSE LIPBALM

"Awal-awal saya kenal D'Freshpicks, saya tak cuba lagi Lipbalm. Saya baru cuba Lipbalm ni adalah nak masuk dua bulan. Sekarang kalau tak pakai sekurang-kurangnya sekali sehari tak sah ! Rutin saya pakai lipbalm sebelum aplikasikan lipstick dan sebelum tidur, memang confirm bibir moist sentiasa. Tapi yang PALING buat saya fall in love sesangat dengan lipbalm ni adalah bila saya ada jerawat. Founder pernah bagitahu saya yg lipbalm ni multipurpose sebab boleh pakai kat jerawat, kat kawasan kulit kering, jadi primer pun boleh.

Mulanya saya agak skeptikal. Yelah, nak letak lipbalm kat jerawat..berminyak kut. Ado kang lagi besor nye ha ! Tapi saya beranikan diri sebab ada terbaca testimoni yg orang pakai bukan setakat jerawat hilang, siap tak tinggalkan parut lagi. Sekali pakai, masih sama. Tapi saya beranikan lagi satu hari untuk pakai. Jadi saya sempat calit lipbalm kat jerawat DUA kali sahaja, setiap malam untuk dua hari berturut-turut. Hasilnya ? Haa memang sebijik macam testimoni sebelum ni. Bukan takat jerawat hilang, kesan jerawat pun dah takde. Bersyukur sangat tak give up lepas pakai sekali tu. hehe. Haa tapi itulah kisah cinta saya dan lipbalm D'Freshpicks.

Sekarang kami dah jadi BFF. Memang setia sangat dah dengan Lipbalm ni. Dahlah bau dia rasa macam nak ngapp je. Kekadang tu saje je bukak amik bau. Hehe. Thanks Mommy Noah sebab buatkan lipbalm ni !"

Saja Sha kepilkan testimoni sahabat kita ni. Testimoni punya panjang dah jadi cerpen pendek dah ni. Haha. Tapi takpelah, itu menandakan yang dia betul-betul berpuas hati dengan produk dari D'Freshpicks ni.

Itulah Sha kan dah bagitahu, lepas you guys dah rasa sendiri efek pakai produk natural ni, you guys takkan tukar dah.


Okay, so macam akak kat atas tu bebel, Lipbalm ni ada multipurpose ya, bukan setakat melembapkan bibir tau ! Pakai kat kawasan kulit kering (dry patch) pun boleh, jadi primer pun boleh, balm untuk kecutkan jerawat pun boleh.

Berminat nak order ? Berminat nak jadi dropship/agen ? 

Whatsapp sekarang 0134363800

FEEL BEAUTIFULL NATURALLY D'FRESHPICKS


—------------------------------------
10 sebab ANDA perlu cuba D'FRESHPICKS?



1. Harga mampu milik bermula dari RM20
2. Bahan mentah premium dari gred terbaik berkualiti tinggi
3. 100% Natural & Organik
4. Kebanyakan produk utama D’freshpicks dibuat secara exclusive Handmade & Homemade dalam batch yang kecil jadi anda akan sentiasa mendapat stok yang fresh.
5. Buatan bumiputera tapi berkesan setaraf antarabangsa
6. Sesuai untuk seisi keluarga
7. Tidak mengandungi chemical berbahaya seperti mercury dan hydroquinone
8. Bahan mentah dari supplier mempunyai halal certication, dibuat di lab berdaftar dan melalui R&D
9. Selamat untuk jangkamasa panjang kerana tidak mengandungi bahan kimia berbahaya
10. Tak perlu beli kuantiti besar untuk bermula



—------------------------------------
Apa rangkaian products #Dfreshpicks ini?



Kami ada SEPULUH jenis produk yang superbly AWESOME, our bestseller !!


1. FACE SOAP (3 jenis) - Sabun homemade yang tak merengsakan atau mengeringkan kulit tapi melembapkan kulit serta mencerahkan wajah dan masalah kulit kusam.
2. FACE MIST Rosewater - Air mawar asli dan essential oil (pure & therapeutic gred) bagus untuk menyegarkan,mencerahkan wajah, melembapkan kulit, merawat jerawat, serta memberi seri
3. FACE SERUM Hyaluronic acid - Ramuan utama hyaluronic sangat bagus untuk lembapkan dan lembutkan kulit, merawat kulit dan agen anti-penuaan yang TERBUKTI berkesan
4. Arganne FACE OIL - Kombinasi minyak argan 100% pure dan jojoba oil ,apricot kernel oil, rosehipseed oil dan essential oil (pure & therapeutic grade) bagus untuk merawat kulit, tona x sekata, kering, jerawat, parut,dll
5. DD CREAM - Formulasi krim meremajakan kulit, lengkap dengan SPF 50+, tidak melekit, bebas merkuri, bebas hydroquinone, pengganti foundation, light coverage dalam masa yg sama untuk masalah jeragat, tona x sekata, parut,dll
6. 100% Organik ARGAN OIL - Minyak argan dari Morocco, unrefined, bau asal kacang argan, bagus untuk kulit, muka, lembutkan rambut, cantikkan kuku, tangan, badan, mild eczema, stretch mark dll
7. DEODORANT - Dari bahan semulajadi bebas kimia serta tambahan essential oil (pure &therapeutic gred) merawat masalah peluh, bau badan,ketiak gelap
8. LIPBALM - Membantu masalah bibir kering, mengelupas,bibir hitam gelap
9. BODYSOAP - Bantu rawat masalah kulit badan gatal2, jerawat, bersisik, panau,dll
10. SET PRIMO - Set penjagaan kulit wajah lengkap mengandungi 3 produk utama: Sabun susu kambing, Face Serum, Arganne Face Oil.


Tak kurang istimewa juga adalah produk yang dibuat secara bermusim (setiap 4 bulan sekali)

1. SOLID PERFUME - pewangi bentuk balm(pepejal). Sapu di kawasan nadi untuk kesegaran. Castor oil & lilin lebah asli turut melembutkan kulit. EDISI KHAS Nov & Dec..

—------------------------------------
Disamping itu, sempena kelahiran bayi istimewa mereka (setelah penantian selama 11 tahun), mereka turut menghasilkan produk dibawah label MommyNoahMikail (MNM) khas untuk mommy & baby.


1. SET BABY MNM - set mandian & penjagaan kulit baby. "Made for baby ideal for all." Natural & organik. Exclusively fresh dan homemade. Mengandungi 3 produk utama: Babywash, babypowder dan baby oil. Diformulasi khas untuk kulit sensitif bayi anda.
2. SVEL-TIYZ - Lotion slimming diformulasi untuk memecahkan lemak khasnya bahagian perut,bawah lengan dan peha
Dan pelbagai perancangan untuk produk mommy&baby seperti milkbooster, beautydrink, dan lain2

"FEEL BEAUTIFUL NATURALLY” dan "MOMS FAVORITE CHOICE"
Itulah tagline untuk produk keluaran mereka.

Berminat untuk mencuba produk D’Freshpicks / MNM-MommyNoahMikail atau menjadi premium dealer boleh hubungi 0134363800

Sejarah Munculnya D'FreshPicks



ADA APA DENGAN D'FRESHPICKS

"ASALNYA PRODUK DIBUAT HANYA UNTUK KEGUNAAN SENDIRI, AKHIRNYA MENJADI SALAH SATU PUNCA REZEKI UNTUK PASANGAN SUAMI ISTERI “

Kisah kedua-dua suami isteri ini menjadi inspirasi bukan sahaja kepada yang mengenali diri mereka, malah kepada usahawan muda dan suri rumahtangga.

Bermula pada pertengahan Jun 2016, wanita besi ini yang dahulunya lebih mesra dengan panggilan Mama Faiz/ Cery, sekarang membahasakan dirinya sebagai Mommy Noah, mula membuat sendiri produk penjagaan muka untuk dirinya. Sifatnya yang sangat cerewet dalam memilih bahan asas membuatkan produk yang dihasilkannya sangat-sangat berkualiti tinggi. Bahan-bahan yang dipilih bukan calang-calang, semuanya adalah dari gred terbaik, dari sumber natural dan ada juga yang organik dan sudah TENTU selamat. Bukan krim kilo mahupun siam mali.


Jika sesebuah restoran itu sedap, dengan kuasa buah mulut sudah tentu makin ramai pelanggan yang tiba. Samalah seperti produk Mommy Noah ini, mula-mula kawan berhajat untuk mencuba sendiri atas dasar percaya dengan keberkesanan ke atas beliau. Daripada situ, produk Mommy Noah kian diminati ramai sehingga terlahirlah jenama D'FRESHPICKS (nama sebelum ini Freshpicks bycherrynazri) untuk kepuasan para pelanggan dan secara tidak langsung menjadi salah satu sumber rezeki buat pasangan suami isteri ini.


Konsep dan misi D'Freshpicks yg dibangunkan oleh pasangan suami isteri ini adalah untuk membantu semua di luar sana untuk tampil cantik berseri dengan produk MEWAH, semulajadi organik pada harga MAMPU MILIK. Disamping itu, mereka turut membuka peluang niaga produk D'Freshpicks untuk yang memerlukan pendapatan sampingan.

Hilangkan jeragat dengan mudah 123

                             



Hai peminat setia D'Freshpicks

Offer KHAS untuk bulan ini sahaja ya.


Kita ada DUA offer khas sempena bulan November ini. Pertamanya Set Flawless yang kat atas ni. Keduanya adalah Mix & Match Offer November.

Set Flawless ni bernilai RM 130 TERMASUK pos ya. (NP : RM 140) Kami tolong serap harga delivery supaya anda boleh lebih berjimat.

Dalam set Flawless ada

1. Rosewater Facemist 30ml
2. Hyaluronic Acid Face Serum 15ml
3. Arganne Face Oil 15ml
                No automatic alt text available.



Ini pula offer Mix & Match November yang Sha sebut tadi. Anda boleh pilih satu produk dari gambar atas, dan satu lagi dari gambar bawah dan anda hanya perlu bayar RM 59 TERMASUK pos ! Best kan ? Menguntungkan sangat !

Untuk apa-apa persoalan mengenai offer-offer hebat ini bolehla hubungi mana-mana Premium Dealers kami atau boleh hubungi 0134363800

INGAT. Bulan NOVEMBER je tau. Jangan cakap admin tak payung !

COMING BACK D'FRESHPICKS



SENARAI 10 PRODUK UTAMA D'FRESHPICKS
Assalammualaikum semua followers dan reader yang setia membaca blog ini. Terima kasih atas sokongan anda dan diharap anda akan terus menyokong usaha kami dalam memberikan produk penjagaan kulit yg mewah, eksklusif dan berkesan kepada semua pada harga MAMPU MILIK.

Okay, so admin nak listkan lagi sekali 10 produk utama D'Freshpicks ya untuk tatapan semua. Supaya melekat kat minda Premium Dealers kami dan supaya anda-anda yang baru melayari blog ini juga boleh mendapat manfaat. Hehe

1. Rangkaian homemade Face Soap, premium dan eksklusif terdiri daripada ;
- Sabun Milxo - Sabun ekstrak pure susu kambing
- Sabun Cherry Beauty Soap (CBS) Classic dan Special Edition -
- Sabun Hanybee - Ekstrak Madu Tualang Asli

2. Facemist Rosewater
Berfungi sebagai toner muka, make-up setter, make-up refresher, aromatherapy dan rejuvenate kulit anda

3. Hyaluronic Face Serum
Menggunakan Hyaluronic Acid sebagai ramuan utama yang sangat sangat bagus sebagai agen pelembap dan anti-penuaan.

4. Arganne Face Oil
Kombinasi EMPAT minyak utama ; Argan Oil, Rosehip Seed Oil, Jojoba Oil dan Apricot Kernel Oil bersama gabungan Essential Oil yang bukan sahaja mewangikan malah menambah khasiat tersendiri.

5. DD Cream
Daily Defense Cream dengan SPF 50++. Its like a tinted moisturiser yang akan merawat, melembapkan dan melindungi kulit dari free radikal dan environment luar.

6. Deodorant
Ramai yang cari deodoran organik seumpama ini yang bebas dari ALUMINIUM chlorohydrate. Bukan sahaja bebas bahan berbahaya, malah berupaya menghilangkan bau badan yang masam dan mencerahkan kawasan underarms

7. Multipurpose Lipbalm
Satu Lipbalm pelbagai guna. Melembap dan merawat bibir. Sebagai intense moisturising efek di kawasan kulit kering. Primer. Acne balm.

8. Bodysoap : Marvell
Sabun badan Marvell, umpama anda mandi di spa apabila anda bau bauannya yang mengasyikkan hasil bancuhan Essential Oil yang bukan sahaja mewangikan malah menambah khasiat.

9. Set PRIMO
Set basic skincare untuk pengguna D'Freshpicks. Terdiri daripada Milxo, Arganne Face Oil dan Hyaluronic Face Serum

10. 100% Pure Argan Oil
100% pure Argan Oil dibawa kepada anda khas dari Morocco. Asli.

Dan akhir sekali, produk special appearance bulan NOVEMBER & DISEMBER adalah Solid Perfume 15g ya ! Sesuai sangat sebagai hadiah untuk musim umrah dan of course la utk kegunaan sendiri kan. Balm yang mewangikan dan memberi efek deep moisturising ya disebabkan salah satu bahannya iaitu Castor Oil.

Kami masih menerima dan mengalu-alukan sesiapa yang ingin menjadi agen atau Premium Dealer dari seluruh Malaysia. Boleh hubungi dan register nama anda kepada nombor ini 0134363800 atau hubungi Premium Dealer terdekat anda.

Apa-apa persoalan atau ingin membeli, ingin menjadi agen/premium dealer atau ingin mendapatkan konsultasi untuk produk D'Freshpicks ini bolehla whatsapp no di bawah ini ya !
 
0134363800/0135844097


Thursday, 28 September 2017

Cara-cara memelihara kesihatan kulit wajah



FACE SERUM Hyaluronic Acid&Vit





Hai, peminat Sha semua... Terima kasih singgah blog Sha ,... Sha nak cerita sikit sahaja berkenaan face serum daripada freshpicks, kebaikan kelebihan yang kami sangat berpuas hati untuk anda gunakan seharian... Alhamdulillah, best seller disebabkan banyak menceriakan hari-hari pelangan kami dengan sebaiknya...

-Face serum dari freshpicks bukan sahaja bagus untuk muka tapi juga boleh berfungsi sebagai hair serum.

-Face serum dirumus dgn bahan utama hyaluronic acid juga ditambah panthenol,gliserin. Semua bahan ni terkenal dengan fungsi untuk melembapkan,memulihkan serta melebatkan rambut. Malah Hyaluronic Acid jika dipakai ke kulit kepala,ia umpama baja untuk menyubur dan melembapkan rambut


Wah terbaik kan. Lagi-lagi face serum freshpicks memang tinggi kandungan Hyaluronic Acid...

Kalau anda berminat dengan face serum boleh dapatkan dalam set primo basic lebih jimat , primo basic apakah pula??? Jangan risau anda wasap Sha ja naaa...

berminat terus whatsapp 0135844097

#faceserum #organikskincare #exclusivelyfreshhomemade

Wednesday, 13 September 2017

September Offer



Dah lama Freshpicks tak buat special
Combo ye. Jadi bulan ni khas untuk semua, nah 11 combo super special..limited yer

List of SuperSpecial COMBO
1️⃣- 100% Argan Oil 15ml+ Hanybee 50g
Retail offer RM59 (NP RM90)


2️⃣ Face serum 15ml + Face oil Arganne 15ml
Retail offer RM100 (NP RM120)

3️⃣
Lipbalm 6ml + Hanybee 50g
Retail offer RM49 (NP RM60)

4️⃣Face serum 15ml + Hanybee 50g
Retail offer RM89 (NP RM100)

5️⃣Face oil Arganne 15ml + Hanybee 50g
Retail offer RM89 (NP RM100)

6️⃣DDCream + Hanybee 50g
Retail offer RM59 (NP RM90)

7️⃣100% Argan Oil 15ml+ DD cream
Retail offer RM59 (NP RM90)

8️⃣ CBS SE (cherrybeautysoap special edition ) + DD cream
Retail offer RM49 (NP RM80)

9️⃣ CBS SE(cherrybeautysoap special edition ) + MILXO goats milk soap
Retail offer RM39 (NP RM80)

10️⃣Milxo goats milk soap + DD cream
Retail offer RM59 (NP RM90)

11️⃣ Loosepowder + Hanybee 50g
Retail offer RM59 (NP RM90)

Combo dah termasuk postage dan mystery gift

Limited so order tauu
📞0135844097