Thursday, 28 September 2017

Cara-cara memelihara kesihatan kulit wajah



FACE SERUM Hyaluronic Acid&Vit





Hai, peminat Sha semua... Terima kasih singgah blog Sha ,... Sha nak cerita sikit sahaja berkenaan face serum daripada freshpicks, kebaikan kelebihan yang kami sangat berpuas hati untuk anda gunakan seharian... Alhamdulillah, best seller disebabkan banyak menceriakan hari-hari pelangan kami dengan sebaiknya...

-Face serum dari freshpicks bukan sahaja bagus untuk muka tapi juga boleh berfungsi sebagai hair serum.

-Face serum dirumus dgn bahan utama hyaluronic acid juga ditambah panthenol,gliserin. Semua bahan ni terkenal dengan fungsi untuk melembapkan,memulihkan serta melebatkan rambut. Malah Hyaluronic Acid jika dipakai ke kulit kepala,ia umpama baja untuk menyubur dan melembapkan rambut


Wah terbaik kan. Lagi-lagi face serum freshpicks memang tinggi kandungan Hyaluronic Acid...

Kalau anda berminat dengan face serum boleh dapatkan dalam set primo basic lebih jimat , primo basic apakah pula??? Jangan risau anda wasap Sha ja naaa...

berminat terus whatsapp 0135844097

#faceserum #organikskincare #exclusivelyfreshhomemade

Wednesday, 13 September 2017

September Offer



Dah lama Freshpicks tak buat special
Combo ye. Jadi bulan ni khas untuk semua, nah 11 combo super special..limited yer

List of SuperSpecial COMBO
1️⃣- 100% Argan Oil 15ml+ Hanybee 50g
Retail offer RM59 (NP RM90)


2️⃣ Face serum 15ml + Face oil Arganne 15ml
Retail offer RM100 (NP RM120)

3️⃣
Lipbalm 6ml + Hanybee 50g
Retail offer RM49 (NP RM60)

4️⃣Face serum 15ml + Hanybee 50g
Retail offer RM89 (NP RM100)

5️⃣Face oil Arganne 15ml + Hanybee 50g
Retail offer RM89 (NP RM100)

6️⃣DDCream + Hanybee 50g
Retail offer RM59 (NP RM90)

7️⃣100% Argan Oil 15ml+ DD cream
Retail offer RM59 (NP RM90)

8️⃣ CBS SE (cherrybeautysoap special edition ) + DD cream
Retail offer RM49 (NP RM80)

9️⃣ CBS SE(cherrybeautysoap special edition ) + MILXO goats milk soap
Retail offer RM39 (NP RM80)

10️⃣Milxo goats milk soap + DD cream
Retail offer RM59 (NP RM90)

11️⃣ Loosepowder + Hanybee 50g
Retail offer RM59 (NP RM90)

Combo dah termasuk postage dan mystery gift

Limited so order tauu
📞0135844097

Monday, 11 September 2017

Feedback Positive Fresh Finishing DD Cream Freshpicksbycherrynazri



Assalammualaikum...

Saya sendiri pengguna skincare daripada freshpicks, yala kan kita nak promote produk diri sendiri kena la try dulu... Kalau baik baru lah kita jual.. Alhamdulillah, selepas menggunakan produk skincare freshpicks kulit wajah saya semakin berseri tidak kusam lagi .... Mari kita check apakah produk skincare itu ya:










Nama Produk: Fresh Finishing DD Cream .
Harga: RM49
.
Saiz/Berat:5g
.
Kelebihan:
●Krim untuk meremajakan kulit.
●Menjadikan kulit lebih sekata dan kurang kusam.
●Memberi tampilan cantik pada wajah.
●Melembutkan dan melembapkan kulit.
●Mencerahkan kulit
●Tidak berminyak dan melekit.
●Bau wangi.
●Warna yang menarik nampak natural.
.
0135844097

Mari lihat kulit wajah saya dahulu dengan sekarang:
Gambar 2015
Gambar 2016





2 gambar ni awal janury 2017 1st try produk skincare daripada freshpicks..




Alhamdulillah ketiga-tiga gambar di bawah ini ambil bulan SEPTEMBER 2017...



Saya sangat berpuas hati .... Xperlu makeup tebal-tebal untuk muka flawless, glowing, and soft gitewwww..... hanya dengan produk skincare freshpicks... berminat whatsapp naih 0135844097,... 
bulan ni ada offer dd cream tawww RM30 ... 

Wednesday, 9 August 2017

Kebaikan rosehip seed oil



Kenapa rosehip seed oil antara oil yang saya pilih untuk ditambah dalam face oil freshpicks?
Rosehip seed oil dipilih kerana ia umpama MULTIVITAMIN untuk kulit.


Manfaat untuk Kecantikan kulit.

1. Mengurangkan tanda penuaan.

Vitamin A didalamnya mampu mengurangkan kedutan, garis-garis halus dan bintik penuaan. Rosehip Seed Oil bersifat ringan dan tidak meninggalkan kesan berminyak menjadikannya sangat sesuai untuk mereka yang inginkan kulit cantik tanpa kelihatan berminyak.


2. Mengurangkan parut dan kesan regangan.

Kandungan EFA yang tinggi menjadikan kulit lebih elastik dan kuat. Manakala vitamin A mempercepatkan proses pembaikan sel kulit sekaligus mengurangkan kesan parut dan regangan dengan lebih cepat.


3. Merawat kulit kering

Kulit manusia memerlukan EFA untuk kekal sihat dan kuat, namun badan manusia tidak dapat menghasilkannya sendiri. EFA dari Rosehip Seed Oil menyerap dengan cepat ke dalam kulit menjadikannya sesuai untuk merawat masalah kulit kering disebabkan pemakanan yang tidak sihat, alergi, dan pendedahan kepada bahan kimia.


4. Merawat kesan UV dan toksin

Antioksidan dan vitamin menghalang dan membaiki kerosakan kulit akibat sinar UV dan radikal bebas.


5. Menyihatkan rambut dan kulit kepala.

Baik untuk merawat masalah kulit kepala yang kering dan memberi nutrient kepada rambut.


6. Menguatkan kuku.

Melembabkan, menguatkan dan menghalang jangkitan pada kuku menjadikan kuku kelihatan lebih cantik.


Arganne face oil complex freshpicks boleh juga digunakan untuk rambut, kuku, tangan, badan.


Organik Argan oil itu sendiri dah bagus, so bila ada tambahan oil seperti rosehip seed oil, jojoba oil, apeicot kernel oil, essential2 oil pastinya untuk mendapat hasil yg TERBAIK! 😘


Ramai dah cuba dan repeat order. Uoll kalau nak cuba, jangan segan2... 😘 best seller ni

📞0135844097 🚚Pos1Malaysia

Monday, 20 March 2017

SET SKINCARE PRIMO





Set skincare PRIMO.
Mengandungi
⏩MILXO - sabun susu kambing
✔ Membersihkan kulit
✔ Memutuskan ikatan SEL KULIT MATI
✔ MENYINGKIRKAN sel kulit mati
✔ Menghasilkan sel kulit yg baru yg lebih SIHAT & CANTIK ⏩Arganne Face Oil Complex - Mengandungi Argan Oil, Rosehip Seed Oil,Jojoba Oil,Essential oil
✔ Melembapkan kulit
✔ Meningkatkan METABOLISME sel kulit supaya dapat 'bekerja' dgn lebih baik (buang sel kulit mati & gantikan dgn yg baru)
✔️Memberi nutrisi untuk kulit
✔️Merawat masalah jerawat jeragat parut,sunburn,dll ⏩Face Serum Hyaluronic Acid & Vitamin C
✔ Molekulnya KECIL, Bole masuk ke lapisan dalam kulit (dermis)
✔ Menghasilkan kulit yg lebih TEGANG, LEMBUT & LICIN
✔️Menyerap air menjadikan kulit lebih lembap glowing beautifully
✔️Mencerahkah kulit

*Untuk hasil optimum ambil primo EXCLUSIVE. Ada tambahan

⏩DD Cream with SPF40
✔ Melindungi kulit dr sinaran UV (punca JERAGAT)
⏩Beauty Face Mist rosewater
✔ Bertindak sebagai TONER dan pada masa yg sama membantu kulit kekal SEGAR! ✔️mengecutkan jerawat
⏩chocoffee face scrub
✔️kulit licin bebas blackhead n whitehead

Normal RM239. Best offer ONLY RM139(exclusive)
Normal RM145. Best offer ONLY RM99(basic)

Whatsapp 0135844097

#freshpicks
#aPerfectgiftforU


Tuesday, 7 March 2017

TINTED LIP MOIST FRESHPICKS

FreshPicks Lipcare:Tinted Lip Moist





Nama Produk: Tinted Lip Moist
Harga: RM39
Ramuan Premium:
♡Secret blended of vegetable oil
♡Mix of natural red color


.
Kelebihan:

♡Kulit bibir nampak lebih mulus dan berseri

♡Membantu mengekalkan kelembapan bibir

♡Memberi kesegaran pada bibir

♡Bebas bahan kimia berbahaya

♡Mudah dibawa travel

♡Harga mampu milik

.
Siapa perlu Tinted Lip Moist?

♡individu yang ada masalah bibir kering

♡individu yang ada masalah bibir kusam dan gelap

♡individu yang ingin bibir nampak merah semulajadi.

.
Cara penggunaan: Sebaiknya disapu nipis selepas menggunakan lipbalm atau pun irresistible lip treatment.

Untuk kesan yang bagus seminggu sekali lakukan scrub bibir bagi membuang sel2 mati di kulit bibir menggunakan HoneyFrencht Organic Lip Scrub.

Kelebihan CHEVIE LIQUID SHAMPOO

Chevie (Liquid Shampoo)




Nama Produk : CHEVIE (Liquid Shampoo)
Saiz/Berat:60ml
Harga:RM35


Ramuan Premium:
◎Olive Oil
◎100% Pure Organic Argan Oil
◎Vegetable Glyserin
◎Vitamin E
◎Dphantenol (provit b5)
◎Essential Oil (Rosemary,Lavender,Tea Tree Oil,Cedarwood,Sandalwood,Peppermint,Lemon,Patchouli).


.

Kelebihan:

◎Membantu pertumbuhan rambut.

◎Membantu melambatkan penuaan rbut (greying).

◎Membantu memberi khasiat kepada kulit kepala.

◎Membantu rambut kelihatan lebih bermaya.

◎Membantu menguatkan akar rambut agar tidak mudah gugur.

◎Membantu masalah kelemumur.

◎Membantu masalah kegatalan kulit kepala.

◎Membantu merangsang dan melancarkan aliran darah pada kulit kepala.

◎Membantu mengelakkan kekeringan rambut berlaku.

◎Membantu melegakan kulit kepala.

.

Siapa perlu CHEVIE?

◎Individu yang ingin menjaga kesihatan rambut.

◎Individu yang ingin menyihatkan dan menyuburkan rambut.

◎Individu yang alami masalah rambut kering dan rosak.

◎Individu yang alami masalah rambut yang kusut.

◎Individu yang alami masalah rambut gugur.

◎Individu yang alami masalah rambut berkelemumur.

◎Individu yang mencari syampu yang bebas bahan kimia.

.

Cara Penggunaan:

Basahkan rambut

Ambil shampoo dan urut2 di kepala dan rambut

Pastu bilas bersih.

Pastu lap kering spray hairmist atau sapu argan oil.

Nota :Kalau rajin bubuh sekali 1 sudu santan ketika cuci dengan chevie.Tapi kalau tidak mahu pun tak mengapa.

Syampu ini kurang buih kerana tiada bahan kimia.

.

Berminat untuk mendapatkan CHEVIE hubungi :

wasap: 013-5844097

Sunday, 26 February 2017

FRESH PICKS:Beli set SKINCARE lebih JIMAT



Ramai yang tanya kenapa ada Basic dan Exclusive Primo?

Sebenarnya bos Fresh Picks (Eeza Nazri), berbesar hati nak semua pengguna merasa atau dapat menggunakan produk homemade berbahan premium, kualiti setanding dengan produk antarabangsa dan paling penting ia bebas daripada bahan kimia merbahaya.

Kepada yang bajet rendah tetapi nak jugak merasa set Primo ni boleh la pilih set Basic Primo. Kemudian esok esok ‘add on’ produk lain yang sama dengan set Exclusive.

Yang ada bajet lebih terus amik la set Primo Exclusive. Itu la hasrat hati bos Fresh Picks.

Beliau mahu lihat pengguna diluar sana dapat menikmati produk yang bebas bahan kimia merbahaya.

Dengan secara tak langsung dapat mengurangkan pesakit kanser kulit atau pon masalah kulit sensitif.



Apa ada dalam set Primo Basic?

1 botol 15ml Arganne Face Oil Complex

1 botol 5ml Face Serum with Hyaluronic Acid + Vitamin C

1 ketul sabun susu kambing Milxo 

1 Chocoffee Face Mask/Scrub
Dalam set Primo Exclusive pula ada:

1 botol Arganne Face Oil Complex 15ml

1 Face Serum with Hyaluronic Acid + Vitamin C 5ml

1 Milxo Facial Soap

1 DD Cream

1 Facemist Rosewater 15ml

1 Chocoffee Face Mask/Scrub 5gdd caption


Jadi uolls tengokla bajet uolls. Nak rasa yang lebih baik, belilah set Primo Exclusive. Bajet ciput memadai la dengan set Primo Basic.

Berminat? Hubungi saya:0135844097

#freshpickspokoksena
#shanaris

Saturday, 25 February 2017

FRESHPICKSBYCHERRYNAZRI: CRIANSA KIDS SOAP





Anak anda jenis kulit sensitif? eczema? alergi? kulit kering? memang susah nak cari sabun kan? Tambah-tambah yang jenis semulajadi dan organik. Hari tu puas juga Sha mencari sabun kanak-kanak eczema/kulit sensitif yang semulajadi dan organik tapi tak banyak..kalau ada pun harga bukan main lagi..tapi yelah, memang patutlahkan barang baik, harga pun mesti berpatutan.




Hari ni Sha nak kongsi lah sabun untuk kanak-kanak dan bayi keluaran freshpicksbycherrynazri ni..Alhamdulillah..disebabkan ramai sangat yang ada masalah kulit macam yang Sha sebut tadi tu, maka pengasasnya telah mengeluarkan sabun yang sangat sesuai dengan kanak-kanak. Khas gitu.

















KANDUNGAN UTAMA:

Glycerin bebas SLS

Apricot oil

Olive oil




ini bahan utama yang terkandung dalam sabun Criansa Kids Soap. Kenapa minyak aprikot dan minyak zaitun yang dipilih?





KELEBIHAN APRICOT OIL:




pelembap yang sangat Bagus untuk semua jenis kulit termasuk kulit berminyak




menghidratkan kulit kering




mengandungi linoleic acid atau GLA yang membantu menyeimbangkan kelembapan kulit.




menegang dan menganjalkan kulit




mengandungi vitamin A dan E yang melembutkan kulit serta melambatkan penuaan




melegakan radang kulit atau eczema




sebagai ‘pelincir’ untuk kulit. Sangat sesuai untuk kulit sensitif dan kering




meresap dengan sangat baik kedalam kulit tanpa meninggalkan kesan berminyak




tidak menyebabkan tindakbalas alergi walaupun digunakan pada kulit sensitif dan sangat sesuai digunakan dalam produk penjagaan bayi




mempunyai kesan yang menyamankan, menyejukkan dan melegakan ketidakselesaan kulit




bukan sahaja mencantikkan kulit, malah berupaya merawat kulit dari eczema, kegatalan, kulit sensitif.













KELEBIHAN MINYAK ZAITUN (OLIVE OIL)




Minyak zaitun sangat kaya dengan Vitamin E dan Vitamin A menjadikan ianya sebagai pelembap kulit yang sangat baik.




Selain melembapkan kulit, ianya mengurangkan radang kulit dan mengelakkan kanser kulit




membantu membaiki sel rosak akibat matahari, asap rokok, pencemaran udara.




membantu membuang sel yang mati dan rosak




menganjalkan kulit dan melambatkan penuaan




sangat bagus dalam membantu merawat kulit kering, eczema, psoriasis




BEBAS SLS & SLES (SODIUM LAURYL SULFATE & SODIUM LAURETH SULFATE)




Mungkin ramai yang dah tahu bahayanya SLS & SLES..takpa, adaa ulangkaji lagi sekali ya..Bahan ini terdapat dalam kebanyakan syampu dan sabun kat pasaran dan berfungsi untuk menghasilkan buih yang banyak. Memang best mandi buih tapi, bahaya tak? ya bahaya. tapi kenapa masih banyak yang guna?




Sebabnya, kos nya murah. Kalau sabun semulajadi dan organik, perasan tak harganya lebih mahal berbanding sabun dan syampu lain dipasaran? Selain untuk mengaut keuntungan, ianya membolehkan sabun dan syampu yang sangat murah dihasilkan bagi memenuhi keperluan pengguna.




Apakah kesannya jika kita menggunakan Sodium Lauryl Sulfate dan Sodium Laureth Sulfate?

Kesan paling ketara ialah iritasi kulit terutamanya pada bayi dan orang yang menghidap ekzema. SLS bekerja membersihkan kulit dengan cara ‘mengikis’ iaitu membuang lapisan minyak semulajadi pada kulit.

Jika anda perasan, selepas kita bersabun atau menggunakan pencuci muka, kulit akan rasa tegang je…sebabnya minyak semulajadi kulit kita dah dihakis. Jika anda menggunakan pencuci muka yang boleh menghasilkan buih yang banyak, anda akan perasan kulit akan jadi makin kering dan kusam.

Selain tu, SLS juga boleh memberi kesan kepada mata sebab itu apabila sabun terkena mata, kita akan rasa pedih. Ianya boleh memberi kesan jangkamasa panjang iaitu masalah mata seperti katarak. SLS juga dikatakan boleh merosakkan folikel rambut dan menggalakkan keguguran rambut.

Anda juga perlu tahu yang SLS juga dikelaskan sebagai carcinogen atau penyebab kanser.










Bahaya kan? Jadi apalah salahnya melabur sedikit demi kesihatan anak dan diri kan? Yang pasti semua faktor ini telah diambil kira sebelum menghasilkan Criansa tau. Sabun ini juga bebas pengawet & pewarna sintetik. Bau sabun ni lembut aje ..bau apricot..sesuai dengan kanak-kanak. Mak ayah pon boleh pakai.






#shanaris


#freshpickspokoksena


0135844097














Wednesday, 22 February 2017

Kebaikan produk fresh picks natural dan organik

Fresh Picks ni produk apaMacam best jerr
Produk penjagaan wajah, bibir, badan, rambut. Dari hujung rambut sampai hujung kaki semua bebas bahan kimia berbahaya. Safe untuk seisi keluarga


Saya buat,saya guna, saya puashati, saya kongsikan
Saya buat kecil-kecilan, asalnya untuk diri sendiri, lama-kelamaan ramai pula yang jadi customer dan turut sama-sama edarkan.
Saya tak janjikan bulan bintang tapi ramai yang HAPPY BERSAMA Fresh Picks kerana

kulit wajah lebih berseri, bebas jerawat dan kurang berminyak
.
Kulit wajah dan badan yang lebih lembut serta mulus
.
Bibir yang lebih lembut, mulus, berseri dan "pinkish" semulajadi


'poket' lebih happy sebab save banyak compare beli barang branded yang harga lebih tinggi sedangkan efek penggunaan produk Fresh Picks lebih wowww!!
.
Duit untung runcit jual Fresh Picks dapat bantu bayar sekian2 expenses bulanan
.
Group sokongan yang banyak membantu


🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒
ALL NATURAL SKINCARE
Cherry beauty soap Classic Edition, Special Edition
CRIANSA soap for kid&family ,
HANYBEE Organic Honey facial soap
MILXO Goats milk facial soap
CHOCOFFEE Face mask&scrub 2in1,
Beauty Face Mist (rosewater)
Ultra moisturizer (act as moisturizer, or makeup base, or night cream)
Fresh Finishing DD DD cream
Fresh All-In-One Cream
ARGANIA Face Oil Complex
AntiAging Face Serum (hyaluronic acid&vit c)
Silkysoft Velvet Loose Powder




Set Cherish Cherry Skincare (cherrybeautysoap,ddcream,all-in-one cream)




Set PRIMO Skincare (milxo goats milk soap, argania face oil complex, hyaluronic acid face serum)




🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒
ALL NATURAL LIPCARE
Lipbalm fordrylips,
Irresistible Lip Color,
Tinted Lip Moist
Honeyfrenct Lip Scrub


🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒
ALL NATURAL BODYCARE
MARVELL Marvellous Bodysoap,
Refreshing deodorant,
Sugar Body Scrub :Grapefruitpink or VanillaLatte
Chamomile Bodybutter,
Ultra-Moisturizer for Face&Body
Solid Perfume
Body Wash (head to toe)
Organic Body lotion,


🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒
AL NATURAL HAIRCARE
Shampoo Bar
Cabello (all natural pomade)
🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒


Boleh pilih untuk jadi


Customer
@
Dropship/Pengedar
.
#freshpickspokoksena
#shanaris
Whatsapp 0135844097