Wednesday, 9 August 2017

Kebaikan rosehip seed oil



Kenapa rosehip seed oil antara oil yang saya pilih untuk ditambah dalam face oil freshpicks?
Rosehip seed oil dipilih kerana ia umpama MULTIVITAMIN untuk kulit.


Manfaat untuk Kecantikan kulit.

1. Mengurangkan tanda penuaan.

Vitamin A didalamnya mampu mengurangkan kedutan, garis-garis halus dan bintik penuaan. Rosehip Seed Oil bersifat ringan dan tidak meninggalkan kesan berminyak menjadikannya sangat sesuai untuk mereka yang inginkan kulit cantik tanpa kelihatan berminyak.


2. Mengurangkan parut dan kesan regangan.

Kandungan EFA yang tinggi menjadikan kulit lebih elastik dan kuat. Manakala vitamin A mempercepatkan proses pembaikan sel kulit sekaligus mengurangkan kesan parut dan regangan dengan lebih cepat.


3. Merawat kulit kering

Kulit manusia memerlukan EFA untuk kekal sihat dan kuat, namun badan manusia tidak dapat menghasilkannya sendiri. EFA dari Rosehip Seed Oil menyerap dengan cepat ke dalam kulit menjadikannya sesuai untuk merawat masalah kulit kering disebabkan pemakanan yang tidak sihat, alergi, dan pendedahan kepada bahan kimia.


4. Merawat kesan UV dan toksin

Antioksidan dan vitamin menghalang dan membaiki kerosakan kulit akibat sinar UV dan radikal bebas.


5. Menyihatkan rambut dan kulit kepala.

Baik untuk merawat masalah kulit kepala yang kering dan memberi nutrient kepada rambut.


6. Menguatkan kuku.

Melembabkan, menguatkan dan menghalang jangkitan pada kuku menjadikan kuku kelihatan lebih cantik.


Arganne face oil complex freshpicks boleh juga digunakan untuk rambut, kuku, tangan, badan.


Organik Argan oil itu sendiri dah bagus, so bila ada tambahan oil seperti rosehip seed oil, jojoba oil, apeicot kernel oil, essential2 oil pastinya untuk mendapat hasil yg TERBAIK! 😘


Ramai dah cuba dan repeat order. Uoll kalau nak cuba, jangan segan2... 😘 best seller ni

📞0135844097 🚚Pos1Malaysia

Monday, 20 March 2017

SET SKINCARE PRIMO





Set skincare PRIMO.
Mengandungi
⏩MILXO - sabun susu kambing
✔ Membersihkan kulit
✔ Memutuskan ikatan SEL KULIT MATI
✔ MENYINGKIRKAN sel kulit mati
✔ Menghasilkan sel kulit yg baru yg lebih SIHAT & CANTIK ⏩Arganne Face Oil Complex - Mengandungi Argan Oil, Rosehip Seed Oil,Jojoba Oil,Essential oil
✔ Melembapkan kulit
✔ Meningkatkan METABOLISME sel kulit supaya dapat 'bekerja' dgn lebih baik (buang sel kulit mati & gantikan dgn yg baru)
✔️Memberi nutrisi untuk kulit
✔️Merawat masalah jerawat jeragat parut,sunburn,dll ⏩Face Serum Hyaluronic Acid & Vitamin C
✔ Molekulnya KECIL, Bole masuk ke lapisan dalam kulit (dermis)
✔ Menghasilkan kulit yg lebih TEGANG, LEMBUT & LICIN
✔️Menyerap air menjadikan kulit lebih lembap glowing beautifully
✔️Mencerahkah kulit

*Untuk hasil optimum ambil primo EXCLUSIVE. Ada tambahan

⏩DD Cream with SPF40
✔ Melindungi kulit dr sinaran UV (punca JERAGAT)
⏩Beauty Face Mist rosewater
✔ Bertindak sebagai TONER dan pada masa yg sama membantu kulit kekal SEGAR! ✔️mengecutkan jerawat
⏩chocoffee face scrub
✔️kulit licin bebas blackhead n whitehead

Normal RM239. Best offer ONLY RM139(exclusive)
Normal RM145. Best offer ONLY RM99(basic)

Whatsapp 0135844097

#freshpicks
#aPerfectgiftforU


Tuesday, 7 March 2017

TINTED LIP MOIST FRESHPICKS

FreshPicks Lipcare:Tinted Lip Moist

No automatic alt text available.



Nama Produk: Tinted Lip Moist
Harga: RM39
Ramuan Premium:
♡Secret blended of vegetable oil
♡Mix of natural red color


.
Kelebihan:

♡Kulit bibir nampak lebih mulus dan berseri

♡Membantu mengekalkan kelembapan bibir

♡Memberi kesegaran pada bibir

♡Bebas bahan kimia berbahaya

♡Mudah dibawa travel

♡Harga mampu milik

.
Siapa perlu Tinted Lip Moist?

♡individu yang ada masalah bibir kering

♡individu yang ada masalah bibir kusam dan gelap

♡individu yang ingin bibir nampak merah semulajadi.

.
Cara penggunaan: Sebaiknya disapu nipis selepas menggunakan lipbalm atau pun irresistible lip treatment.

Untuk kesan yang bagus seminggu sekali lakukan scrub bibir bagi membuang sel2 mati di kulit bibir menggunakan HoneyFrencht Organic Lip Scrub.

Kelebihan CHEVIE LIQUID SHAMPOO

Chevie (Liquid Shampoo)


Image may contain: plant and candles

Nama Produk : CHEVIE (Liquid Shampoo)
Saiz/Berat:60ml
Harga:RM35


Ramuan Premium:
◎Olive Oil
◎100% Pure Organic Argan Oil
◎Vegetable Glyserin
◎Vitamin E
◎Dphantenol (provit b5)
◎Essential Oil (Rosemary,Lavender,Tea Tree Oil,Cedarwood,Sandalwood,Peppermint,Lemon,Patchouli).


.

Kelebihan:

◎Membantu pertumbuhan rambut.

◎Membantu melambatkan penuaan rbut (greying).

◎Membantu memberi khasiat kepada kulit kepala.

◎Membantu rambut kelihatan lebih bermaya.

◎Membantu menguatkan akar rambut agar tidak mudah gugur.

◎Membantu masalah kelemumur.

◎Membantu masalah kegatalan kulit kepala.

◎Membantu merangsang dan melancarkan aliran darah pada kulit kepala.

◎Membantu mengelakkan kekeringan rambut berlaku.

◎Membantu melegakan kulit kepala.

.

Siapa perlu CHEVIE?

◎Individu yang ingin menjaga kesihatan rambut.

◎Individu yang ingin menyihatkan dan menyuburkan rambut.

◎Individu yang alami masalah rambut kering dan rosak.

◎Individu yang alami masalah rambut yang kusut.

◎Individu yang alami masalah rambut gugur.

◎Individu yang alami masalah rambut berkelemumur.

◎Individu yang mencari syampu yang bebas bahan kimia.

.

Cara Penggunaan:

Basahkan rambut

Ambil shampoo dan urut2 di kepala dan rambut

Pastu bilas bersih.

Pastu lap kering spray hairmist atau sapu argan oil.

Nota :Kalau rajin bubuh sekali 1 sudu santan ketika cuci dengan chevie.Tapi kalau tidak mahu pun tak mengapa.

Syampu ini kurang buih kerana tiada bahan kimia.

.

Berminat untuk mendapatkan CHEVIE hubungi :

wasap: 013-5844097

Sunday, 26 February 2017

FRESH PICKS:Beli set SKINCARE lebih JIMAT



Ramai yang tanya kenapa ada Basic dan Exclusive Primo?

Sebenarnya bos Fresh Picks (Eeza Nazri), berbesar hati nak semua pengguna merasa atau dapat menggunakan produk homemade berbahan premium, kualiti setanding dengan produk antarabangsa dan paling penting ia bebas daripada bahan kimia merbahaya.

Kepada yang bajet rendah tetapi nak jugak merasa set Primo ni boleh la pilih set Basic Primo. Kemudian esok esok ‘add on’ produk lain yang sama dengan set Exclusive.

Yang ada bajet lebih terus amik la set Primo Exclusive. Itu la hasrat hati bos Fresh Picks.

Beliau mahu lihat pengguna diluar sana dapat menikmati produk yang bebas bahan kimia merbahaya.

Dengan secara tak langsung dapat mengurangkan pesakit kanser kulit atau pon masalah kulit sensitif.



Apa ada dalam set Primo Basic?

1 botol 15ml Arganne Face Oil Complex

1 botol 5ml Face Serum with Hyaluronic Acid + Vitamin C

1 ketul sabun susu kambing Milxo 

1 Chocoffee Face Mask/Scrub
Dalam set Primo Exclusive pula ada:

1 botol Arganne Face Oil Complex 15ml

1 Face Serum with Hyaluronic Acid + Vitamin C 5ml

1 Milxo Facial Soap

1 DD Cream

1 Facemist Rosewater 15ml

1 Chocoffee Face Mask/Scrub 5gdd caption


Jadi uolls tengokla bajet uolls. Nak rasa yang lebih baik, belilah set Primo Exclusive. Bajet ciput memadai la dengan set Primo Basic.

Berminat? Hubungi saya:0135844097

#freshpickspokoksena
#shanaris

Saturday, 25 February 2017

FRESHPICKSBYCHERRYNAZRI: CRIANSA KIDS SOAP





Anak anda jenis kulit sensitif? eczema? alergi? kulit kering? memang susah nak cari sabun kan? Tambah-tambah yang jenis semulajadi dan organik. Hari tu puas juga Sha mencari sabun kanak-kanak eczema/kulit sensitif yang semulajadi dan organik tapi tak banyak..kalau ada pun harga bukan main lagi..tapi yelah, memang patutlahkan barang baik, harga pun mesti berpatutan.




Hari ni Sha nak kongsi lah sabun untuk kanak-kanak dan bayi keluaran freshpicksbycherrynazri ni..Alhamdulillah..disebabkan ramai sangat yang ada masalah kulit macam yang Sha sebut tadi tu, maka pengasasnya telah mengeluarkan sabun yang sangat sesuai dengan kanak-kanak. Khas gitu.

















KANDUNGAN UTAMA:

Glycerin bebas SLS

Apricot oil

Olive oil




ini bahan utama yang terkandung dalam sabun Criansa Kids Soap. Kenapa minyak aprikot dan minyak zaitun yang dipilih?





KELEBIHAN APRICOT OIL:




pelembap yang sangat Bagus untuk semua jenis kulit termasuk kulit berminyak




menghidratkan kulit kering




mengandungi linoleic acid atau GLA yang membantu menyeimbangkan kelembapan kulit.




menegang dan menganjalkan kulit




mengandungi vitamin A dan E yang melembutkan kulit serta melambatkan penuaan




melegakan radang kulit atau eczema




sebagai ‘pelincir’ untuk kulit. Sangat sesuai untuk kulit sensitif dan kering




meresap dengan sangat baik kedalam kulit tanpa meninggalkan kesan berminyak




tidak menyebabkan tindakbalas alergi walaupun digunakan pada kulit sensitif dan sangat sesuai digunakan dalam produk penjagaan bayi




mempunyai kesan yang menyamankan, menyejukkan dan melegakan ketidakselesaan kulit




bukan sahaja mencantikkan kulit, malah berupaya merawat kulit dari eczema, kegatalan, kulit sensitif.













KELEBIHAN MINYAK ZAITUN (OLIVE OIL)




Minyak zaitun sangat kaya dengan Vitamin E dan Vitamin A menjadikan ianya sebagai pelembap kulit yang sangat baik.




Selain melembapkan kulit, ianya mengurangkan radang kulit dan mengelakkan kanser kulit




membantu membaiki sel rosak akibat matahari, asap rokok, pencemaran udara.




membantu membuang sel yang mati dan rosak




menganjalkan kulit dan melambatkan penuaan




sangat bagus dalam membantu merawat kulit kering, eczema, psoriasis




BEBAS SLS & SLES (SODIUM LAURYL SULFATE & SODIUM LAURETH SULFATE)




Mungkin ramai yang dah tahu bahayanya SLS & SLES..takpa, adaa ulangkaji lagi sekali ya..Bahan ini terdapat dalam kebanyakan syampu dan sabun kat pasaran dan berfungsi untuk menghasilkan buih yang banyak. Memang best mandi buih tapi, bahaya tak? ya bahaya. tapi kenapa masih banyak yang guna?




Sebabnya, kos nya murah. Kalau sabun semulajadi dan organik, perasan tak harganya lebih mahal berbanding sabun dan syampu lain dipasaran? Selain untuk mengaut keuntungan, ianya membolehkan sabun dan syampu yang sangat murah dihasilkan bagi memenuhi keperluan pengguna.




Apakah kesannya jika kita menggunakan Sodium Lauryl Sulfate dan Sodium Laureth Sulfate?

Kesan paling ketara ialah iritasi kulit terutamanya pada bayi dan orang yang menghidap ekzema. SLS bekerja membersihkan kulit dengan cara ‘mengikis’ iaitu membuang lapisan minyak semulajadi pada kulit.

Jika anda perasan, selepas kita bersabun atau menggunakan pencuci muka, kulit akan rasa tegang je…sebabnya minyak semulajadi kulit kita dah dihakis. Jika anda menggunakan pencuci muka yang boleh menghasilkan buih yang banyak, anda akan perasan kulit akan jadi makin kering dan kusam.

Selain tu, SLS juga boleh memberi kesan kepada mata sebab itu apabila sabun terkena mata, kita akan rasa pedih. Ianya boleh memberi kesan jangkamasa panjang iaitu masalah mata seperti katarak. SLS juga dikatakan boleh merosakkan folikel rambut dan menggalakkan keguguran rambut.

Anda juga perlu tahu yang SLS juga dikelaskan sebagai carcinogen atau penyebab kanser.










Bahaya kan? Jadi apalah salahnya melabur sedikit demi kesihatan anak dan diri kan? Yang pasti semua faktor ini telah diambil kira sebelum menghasilkan Criansa tau. Sabun ini juga bebas pengawet & pewarna sintetik. Bau sabun ni lembut aje ..bau apricot..sesuai dengan kanak-kanak. Mak ayah pon boleh pakai.






#shanaris


#freshpickspokoksena


0135844097














Wednesday, 22 February 2017

Kebaikan produk fresh picks natural dan organik

Fresh Picks ni produk apaMacam best jerr
Produk penjagaan wajah, bibir, badan, rambut. Dari hujung rambut sampai hujung kaki semua bebas bahan kimia berbahaya. Safe untuk seisi keluarga


Saya buat,saya guna, saya puashati, saya kongsikan
Saya buat kecil-kecilan, asalnya untuk diri sendiri, lama-kelamaan ramai pula yang jadi customer dan turut sama-sama edarkan.
Saya tak janjikan bulan bintang tapi ramai yang HAPPY BERSAMA Fresh Picks kerana

kulit wajah lebih berseri, bebas jerawat dan kurang berminyak
.
Kulit wajah dan badan yang lebih lembut serta mulus
.
Bibir yang lebih lembut, mulus, berseri dan "pinkish" semulajadi


'poket' lebih happy sebab save banyak compare beli barang branded yang harga lebih tinggi sedangkan efek penggunaan produk Fresh Picks lebih wowww!!
.
Duit untung runcit jual Fresh Picks dapat bantu bayar sekian2 expenses bulanan
.
Group sokongan yang banyak membantu


🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒
ALL NATURAL SKINCARE
Cherry beauty soap Classic Edition, Special Edition
CRIANSA soap for kid&family ,
HANYBEE Organic Honey facial soap
MILXO Goats milk facial soap
CHOCOFFEE Face mask&scrub 2in1,
Beauty Face Mist (rosewater)
Ultra moisturizer (act as moisturizer, or makeup base, or night cream)
Fresh Finishing DD DD cream
Fresh All-In-One Cream
ARGANIA Face Oil Complex
AntiAging Face Serum (hyaluronic acid&vit c)
Silkysoft Velvet Loose Powder




Set Cherish Cherry Skincare (cherrybeautysoap,ddcream,all-in-one cream)




Set PRIMO Skincare (milxo goats milk soap, argania face oil complex, hyaluronic acid face serum)




🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒
ALL NATURAL LIPCARE
Lipbalm fordrylips,
Irresistible Lip Color,
Tinted Lip Moist
Honeyfrenct Lip Scrub


🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒
ALL NATURAL BODYCARE
MARVELL Marvellous Bodysoap,
Refreshing deodorant,
Sugar Body Scrub :Grapefruitpink or VanillaLatte
Chamomile Bodybutter,
Ultra-Moisturizer for Face&Body
Solid Perfume
Body Wash (head to toe)
Organic Body lotion,


🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒
AL NATURAL HAIRCARE
Shampoo Bar
Cabello (all natural pomade)
🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒


Boleh pilih untuk jadi


Customer
@
Dropship/Pengedar
.
#freshpickspokoksena
#shanaris
Whatsapp 0135844097

Sunday, 19 February 2017

Siapa yang perlukan scrub body?



Siapa yang perlu Sugar Body Scrub?

◎Sesuai untuk semua wanita atau lelaki.

◎Individu yang ada masalah selulit.


◎Mereka yg mengalami masalah jerawat dan bekas jerawat di badan.

◎Mereka yg mempunyai masalah bau badan.

◎Mereka yang mengalami masalah kulit (kering, bersisik, kasar, eczema)

◎Mereka yang kurang keyakinan diri kerana kulit badan kusam dan kurang menarik.

◎ Mereka yang tiada masa ke Spa dan ingin melakukan DIY Bodyscrub, 5 minit je dah siap!

◎Mereka yang sibuk bekerja dan kerap bertemu pelanggan, perlu sentiasa tampil dengan keyakinan yang tinggi.

kebaikan body scrub freshpicks



GRAPEFRUITPINK BODYSCRUB

◎Organic Sugar (white/brown)

◎Mango Butter

◎Natural Preservatives

◎Potassium Cocoate

◎Essential Oil (Grapefruitpink,Lemon, Peppermint)

.

VANILLALATTE SUGARSCRUB

◎Organic Sugar (White/Brown)

◎Coconut Oil

◎Castor Oil

◎Olive Oil

◎Fine Coffee

◎Essential Oil (Vanilla Extract)

◎Raw Honey

.

Kelebihan:

◎Detox.

◎Menyingkirkan kulit mati.

◎Bantu hilangkan selulit.

◎Menyegarkan.

◎Melembapkan.

◎Melembutkan dan menghaluskan kulit.

◎Tidak berminyak.

◎Harga mampu milik.

◎Membantu mengatasi masalah bau badan.

◎Membantu mengurangkan berat badan.

.


Siapa yang perlu Sugar Body Scrub?

◎Sesuai untuk semua wanita atau lelaki.

◎Individu yang ada masalah selulit.

◎Mereka yg mengalami masalah jerawat dan bekas jerawat di badan.

◎Mereka yg mempunyai masalah bau badan.

◎Mereka yang mengalami masalah kulit (kering, bersisik, kasar, eczema)

◎Mereka yang kurang keyakinan diri kerana kulit badan kusam dan kurang menarik.

◎ Mereka yang tiada masa ke Spa dan ingin melakukan DIY Bodyscrub, 5 minit je dah siap!

◎Mereka yang sibuk bekerja dan kerap bertemu pelanggan, perlu sentiasa tampil dengan keyakinan yang tinggi.



#freshpickspokoksena
#shanaris
0135844097

Saturday, 18 February 2017

SILKYSOFT VELVET LOOSE POWDER freshpicks

SILKYSOFT VELVET LOOSE POWDER








SILKYSOFT VELVET LOOSE POWDER
Sejenis bedak serbuk sesuai digunakan selepas pakai skinbeauty DD cream atau foundation.Kulit akan nampak LEBIH FLAWLESS
Nama velvet diberikan kerana kulit terasa lembut seperti sutera. rasa ringan selepas pemakaian loose powder.

Sponge disediakan didalam casing.
Fungsi:

Melindungi kulit dari sinar uv
Melembapkan kulit
Memberi kemasan semulajadi
Mencerahkan kulit
Mengurangkan penampilan pori
Tahan lama

HARGA : RM49

#freshpickspokoksena
#shanaris
0135844097

FRESHPICKS: ORGANIC DEODORAN

Best sangat guna deodorant organik ni...




Tahu tak, kebanyakan Deodoran di pasaran menggunakan bahan kimia berbahaya seperti ALUMINIUM COMPOUNDS & PARABENS yg mana berkait rapat dgn masalah kanser paru-paru & Alzheimer?


Penggunaan jangka masa pendek mungkin takda apa-apa tapi kalo dah berpuluh tahun bahaya juga kan? Kalau tak percaya cuba google sendiri bahan kimia apa yang digunakan dalam deodoran biasa berbanding yang organik & semulajadi.


APA ISTIMEWANYA FRESHPICKS?


Deodorant FreshPicks dihasilkan dari:

Coconut oil – base yg sangat bagus kerana bersifat anti-fungus, mampu membunuh bakteria & yis. ia juga bahan yang memberikan tekstur yang licin dan selesa digunakan.


Natural beeswax – Menggantikan petroleum Jelly


Shea butter – Bahan yang membantu melembutkan kulit dan melindungi kulit dari kekeringan.


Baking soda cosmetic grade – Meneutralkan bau badan, menyerap lembapan dan bau secara semulajadi.


Arroowroot powder – Menyerap lembapan dan memastikan anda kekal kering


Bentonite clay & kaolin clay – Menyegar, melembut & memelihara kesegaran kulit


Essential oil (lemongrass, citronella lime, teatreeoil) – bersifat Anti-bakteria


#freshpickspokoksena
#shanaris
0135844097

Kelebihan Minyak Argan FreshPicks:

100% ORGANIC PURE ARGAN OIL 15ML RM49

ARGAN FACE OIL COMPLEX 15ML RM55
Kelebihan Minyak Argan FreshPicks:

Manfaat Minyak Argan Kepada Kulit
-Anti-penuaan yang amat berkesan
-Menyelesaikan masalah kulit berjerawat
-Menghilangkan masalah parut
-Melindungi kulit daripada kedutan akibat penuaan pra-matang
-Mengurangkan kedutan dibawah mata
-Bertindak sebagai pelembap terbaik untuk kulit. Ia menyegar dan melembut kulit lebih mudah daripada penggunaan krim atau minyak yang lain
-Kaya dengan protein yang sangat baik untuk keanjalan kulit yang berfungsi untuk menegangkan kulit dan menjadikan ia kelihatan lebih segar
-Mampu mengurangkan kegatalan kulit dan cepat menyembuhkan tanda-tanda yang disebabkan oleh menggaru pada kulit
-Sesuai untuk semua jenis kulit
-Mampu mencegah stretchmark pada kulit akibat proses kehamilan

Manfaat Minyak Argan Kepada Rambut
-Menghidrat rambut dengan cara semulajadi, mampu menstabilkan kelembapan pada rambut dan melembutkan rambut yang kasar dengan cepat
-Mampu menembusi hingga ke liang rambut serta meningkatkan keanjalan rambut. Berkhasiat untuk pertumbuhan rambut
-Anti oksidan semulajadi yang terdapat dalam minyak argan mampu mengukuhkan rambut dengan membaik pulih membran sel rosak pada rambut
-Kehadiran Vitamin E menjadinya agen terbaik untuk rawatan rambut akibat kerosakan agen perosak
-Mengekalkan kelembapan rambut serta mengembalikan kilauan dan sinar rambut
-Merawat akar rambut yang rapuh dan meransang pertumbuhan rambut yang terurus
-Kaya dengan asid lemak tak tepu seperti Omega3 dan Omega9 yang mengukuhkan struktur akar rambut serta ikatan protein dalam rambut. Menguatkan struktur rambut dari akar hingga ke hujung rambut.

Manfaat Minyak Argan Kepada Kuku
-Menguatkan kuku yang lemah dan mudah pecah. Menguatkan kulit halus di akar kuku dan menjadikannya licin
-Kuku menjadi segar dan bersinar
-Meransang pertumbuhan kuku cantik berseri
-Manfaat Minyak Argan Kepada Sendi
-Amat berguna dalam rawatan penyakit radang kulit seperti jerawat, cacar air dan psoriasis. Tompok-tompok merah muncul pada kulit dalam penyakit-penyakit ini
-Dalam keadaan arthritis dan reumatik di mana sendi dan tisu badan yang rosak, minyak argan mampu melega dan mengurangkan kesakitan.