Wednesday, 25 January 2017

Terlalu banyak buat Manusia tergila-gila

#freshpickslover use it feel it share it FRESHPICKS Produk rangkaian penjagaan MUKA,BIBIR,BADAN Produk natural oganik BEBAS KIMIA berbahaya. Produk menggunakan RAMUAN PREMIUM berkualiti terpilih Produk FRESHMADE..dibuat mengikut order Produk HOMEMADE..with lots of love Produk EKSLUSIF yang MEWAH MAMPUMILIK 🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒 ALL NATURAL SKINCARE Cherry beauty soap Classic Edition, Special Edition CRIANSA soap for sensitive skin HANYBEE Organic Honey MILXO Goats milk facial soap CHOCOFFEE Face mask&scrub 2in1, Beauty Face Mist (pure rosewater) Silkysoft Velvet Loose Powder Ultra moisturizer (act as moisturizer, or makeup base, or night cream. dirumus dari gabungan natural oil berkualiti tinggi dan essential oil) Fresh Finishing DD cream (Krim yang meremajakan kulit,Menjadikan kulit lebih sekata dan kurang kusam,Memberi tampilan cantik pada wajah,Melembutkan dan melembabkan kulit,Mencerahkan kulit,Lengkap dengan SPF) Fresh All-In-One Cream (Menggantikan toner dan moisturizer,Bertindak seperti serum dan moisturizer,Mengecilkan pori-pori muka,melembabkan kulit,Muka lebih glowing, pinkish,efek selembut sutera, ringan kat kulit muka,Kaya dengan vitamin E) ARGANNE Face Oil Complex (gabungan 100% organic argan oil, jojoba oil,rosehip seed oil,essential oil high grade ie frankincense, geranium, lavender, carrot seed, tea tree) AntiAging Face Serum (hyaluronic acid&vit c) - hyaluronic dari sumber tumbuhan tinggi kualiti. SET2 SKINCARE AVAILABLE: Set Cherish Cherry BASIC & EXCLUSIVE Set PRIMO BASIC & EXCLUSIVE 🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒 ALL NATURAL LIPCARE Lipbalm Irresistible Lip treatment , Tinted Lip Moist Honeyfrencht Lip Scrub 🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒 ALL NATURAL BODYCARE MARVELL Marvellous Bodysoap, Refreshing deodorant Sugar Body Scrub :Grapefruitpink or VanillaLatte or OatHoney Ultra-Moisturizer for Face&Body Solid Perfume Body Wash (head to toe) Organic Body lotion 🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒 AL NATURAL HAIRCARE CHEVIE - Shampoo Liquid - Coming SOON Cabello (all natural hair care) Hairmist 🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒 SPECIAL CARE 100% pure Organic Argan Oil Organic Baby Oil with Lavender 🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒 Boleh pilih untuk jadi Customer @ Member ekslusif Freshpicks(limited) @ Dropship/Pengedar . Whatsapp 0135844097


Siapa yang perlukan produk2 Fresh Picks?

1. Anda yang mencari produk bebas bahan kimia berbahaya seperti merkuri, paraben & hydroquinon
2. Anda yang ingin kulit nampak glowing sihat
3. Anda yang mempunyai masalah kulit tapi masih tak jumpa produk yang sesuai .
4. Anda yang inginkan kulit badan dan muka selembut sutera berbau wangi dan segar sentiasa
5. Anda yang mencari produk kecantikan muslim yg berkesan dengan harga mampu milik, tapi setaraf dengan produk antarabangsa, yang diadun dengan penuh kasih sayang.
6.Anda yg ada masalah kulit - jerawat,kusam,tona tak sekata, jeragat,sunburn, tona tak sekata, ingin cerah semulajadi, mild eczema, kulit badan berbau, pori besar, penuaan pramatang....


10 SEBAB MENGAPA ANDA PERLU BELI Freshpicksbycherrynazri 1. KAMI SENTIASA MEMASTIKAN SEMUA BAHAN UTAMA DIBUAT DARI BAHAN NATURAL DAN MINYAK SAYURAN
2. HARGA MAMPU MILIK SERENDAH RM10
3.PRODUK BERTARAF ANTARABANGSA
4. DISEBABKAN IANYA 'HOMEMADE/ HANDMADE', MAKA KAMI BOLEH MEMASTIKAN BAHAN YANG DIGUNAKAN ADALAH NATURAL DAN SELAMAT.
5.SETIAP BAHAN ASAS ADALAH PREMIUM, DIPILIH DARIPADA GRED TERBAIK DAN TINGGI KUALITI
6 TAK PERLU BELI DALAM KUANTITI YANG BESAR UNTUK MULA. BOLEH PILIH DARI MANA2 SET CHERRYBEAUTY COLLECTIONS YANG KAMI TAWARKAN SERENDAH RM50 7.KESEMUA BAHAN MENTAH (RAW MATERIAL) DIBUAT DI LAB BERDAFTAR DAN MELALUI R&D TERLEBIH DAHULU. 8.KEBANYAKKAN SUPPLIER BAHAN MENTAH UTAMA KAMI JUGA MEMPUNYAI CERT HALAL
9.BEBAS BAHAN KIMIA BERBAHAYA
10. dan SEBAB UTAMA ANDA PERLU BELI FRESHPICKS adalah . . . . . dengan harga mampu milik dan bertaraf antarabangsa, ia MEMBANTU ANDA TAMPIL CANTIK SEMULAJADI tanpa mengira siapa pun anda #freshpicks #natural #organic #exclusivelyfreshmadehandmade #skincare


#freshpickspokoksena
#shanaris

Monday, 23 January 2017

Tiada perkara seindah disisi keluarga tercinta

Assalammualaikum,. masih dalam mood holiday... hehehehhehe....Macam biasa la sha bila cuti sem ja mesti akan pi jenjalan dan tempat yang jadi pilihan sha dan keluarga ialah Pulau Langkawi. 19-21/01/16...
0kay sesiapa yang nak pi boleh la bajet2 meh sha cita satu persatu bajet family trip sha kali ni..

tiket dari jetti Kuala Perlis dewasa RM18 kanak-kanak RM13...
Sha dan keluarga semua 5orang 18x5=RM90(PI SAHAJA) so tambahlah 90x2=RM180(tiket pi dan balik)
Perjalanan dari Kuala Perlis ke P.Langkawi mengambil masa selama 1jam 30minit.
Sebelum terlupa sha bertolak dari KP to PL pada jam 615petang disebabkan kena tunggu angah dan adik balik sekolah dulu.. Bercuti cuti jugak sekolah itu penting naaa, maka kami buat  decision amek ferri pukul 615petang..(bertolak)


Alhamdulillah, kami sampai pada pukul 730malam... Sha amek kereta mitsubishi attrage RM160{2hari daripada En.Hanif 0124474239..  yeahhh..anda boleh la call xyah susah2 cari dah lepas ni..

nih kereta kami... camni lah

Kami check in dekat Pantai Cenang, tepi cenang mall ja, iaitu Langgura Baron Resort.. best sangat tau... Langgura Baron memang tempat strategik untuk kawan2 stayrugi tau... 2night 2days RM300.60 harga termasuk service online... sha order bilik on9 ja tapi meh sha selit no kawan2 boleh call untuk booking 049558880...  yg bestnya kan ada kolam renang, dah la dekat dengan pantai cenang, hanya jalan kaki ja 5minit ja sampai la tepi pantai... Macam2 aktiviti anda boleh buat.. hat suka shopping 2 xtau nak kata la sedia duit banyak okay..hihi

Hat nih semua photo by sendiri,.. nikon D3100







supermom, adik faris kata

mama, thanks always support kami adikberadik

along, seorang yang suka makan..hehehe




angah, adik yang sangat confident

adik Faris , seorang yang berdikari

itulah antara moment sha dengan keluarga tercinta.. harta dunia akhirat sha,,, abah sha dia suka duduk dalam bilik sahaja 2 lah xdak langsung gambar abah... dialog abah "hampa pi la jalan abah nak rehat busy kerja".. hihi janji kami dapat kumpul sesama..
sampai sini dulu naaa.... 

Yang penting muka sha xburn sebab adanya set primoexclusive freshpicks

shahirah0135844097

Saturday, 21 January 2017

Cerahkan kulit dengan Hanybee



Hanybee.. sabun madu tualang asli

Our latest premium homemade soaps collection
Available now


KHASIAT MADU UNTUK KULIT
✔membantu mencerahkan kulit
✔mampu menanggalkan daki dan kulit mati
✔menegangkan kulit
✔awet muda
✔mengurangkan bintik hitam
✔memudarkan parut
✔mengecutkan jerawat
✔mengecilkan liang roma yang terbuka
✔mengurangkan jeragat
✔menghaluskan kulit
✔melembutkan kulit
✔melicinkan kulit
✔mengurangkan kedut
✔anti penuaan


Friday, 20 January 2017

pemilihan minyak muka



ARGANNE Face oil complex freshpicks dirumus menggunakan 100% pure organic argan oil dan ditambah rosehip seed oil, apricot kernel oil, jojoba oil dan juga essential oil seperti geranium frankincense, lavender, rosemary, carrot seed untk menjadikannya lebih kaya khasiat ke atas kulit

Kebaikan face oil
1) sebagai pelembap tanpa rasa berminyak
2) Mengurangkan garisan halus
3) kulit lebih bersih
4) untuk membantu mengawal iritasi kulit
5) Tinggi antioksida untuk melindungi kulit dari radikal bebas
6) Sebagai makeup primer
7) mengecilkan pori2
8) merawat masalah Jerawat
9) Membantu menyeimbangkan pengeluaran minyak muka
10) membantu memudarkan jeragat

scrub badan terbaik di dunia



KHASIAT VANILLA LATTE BODYSCRUB

Kami ada buat coffee scrub dan coffee soap tau..

Antara bahan premium yang digunakan untuk
Vanilla latte sugar scrub dan kenapa kami pilih bahan tersebut


Pure Coconut Oil – Secara semulajadi,coconut oil berfungsi melembapkan kulit dan menyuburkan kesihatan kulit

Castor Oil – Castor oil adalah minyak yang sangat bagus untuk tona kulit.Ia membuatkan kulit berasa sangat menakjubkan

Coffee- Caffeine ada efek perangsang untuk menegangkan kulit, merawat selulit,juga kaya khasiat untuk anti antiaging

Sugar- Sangat bagus sebagai ejen pengelupasan yg sangat lembut dan untuk membersihkan sel2 kulit mati.

Vanilla extracts – sebagai aromaterapi,meredakan stress,kurangkan mual(jika hamil), anti inflamasi,kaya vit B untuk mencerahkan kulit

Freshmade
Handmadewithlove
shahirah->0135844097

Wau Bestnya Minyak Argan



FRANKINCENSE - ESSENTIAL OIL(minyak pati)

Minyak pati (Essential Oil) sangat popular untuk aromaterapi, rawatan kosmetik, pembuatan lilin dan sabun yang biasanya dapat membantu melegakan tekanan, meningkatkan mood, menggalakkan tidur yang nyenyak, menambahbaik kesihatan kulit dan menghapuskan pelbagai penyakit. Ia juga boleh digunakan untuk pembersihan rumah tanpa bahan kimia yang berbahaya.


Harini kami kongsikan salah satu dari pelbagai essential oil yang kami gunakan, iaitu FRANKINCENSE

Asal – India

Gred Therapeutic

Ideal untuk urut-urutan, penjagaan kulit, sabun dan pembuatan lilin.

Frankincense Essential Oil berkhasiat untuk

Antiseptik
Astringen
Anti penuaan

Melegakan kesakitan penyakit sendi (rheumatism) dan artritis
Menghapuskan kesan regangan dan parut
Rawatan Ekzema
Merawat luka
Menenangkan dan melegakan kulit
Menggalakkan kulit kelihatan berseri
Menguatkan kuku yang lemah
Menguatkan akar rambut

Di samping itu ia juga membantu menenangkan rasa kebimbangan dan tekanan. Ia membantu untuk melahirkan perasaan yang tenang di minda, merehatkan dan rasa kepuasan.

Info tambahan:Minyak pati (Essential Oil) adalah pati-pati pekat tumbuhan yang diperolehi daripada daunnya, bunganya, batangnya, akarnya atau bahagian-bahagian lain tumbuh-tumbuhan. Sangat bermujarab dan mempunyai manfaat therapeutic yang baik untuk badan, minda dan jiwa kita.

Barisan minyak-minyak pati (Essential Oil) yang digunakan di freshpicks tidak pernah dicairkan atau dicemari. Apa yang anda peroleh ialah 100% minyak pati tulen (Essential Oil) daripada gred yang terbaik untuk kesejahteraan anda dan seluruh keluarga anda.

Antara rangkaian produk kami yang menggunakan Pure FRANKINCENSE THERAPEUTIC GRADE ESSENTIAL OIL adalah

Arganne Face oil Complex
Ultramoisturizer
Face Serum with hyaluronic acid & vit C

Berminat?
Approach any of our active familyfreshpicks or direct whatsapp us at 0135844097






#freshpicks
#feelbeautifulnaturally
#skincarelipcarebodycare
#naturalorganikselamat
#freshmadehomemade
#ekslusifmewahpremiummampumilik

Thursday, 19 January 2017

100% Pure & Organic Argan Oil


BRAND : Freshpicks

ITEM : 100% Pure & Organic Argan Oil

BENEFITS
Extremely rich in vitamin E and antioxidants
Light and non greas, argan oil absorbs easily instantly giving skin a radiant glow
Minimize fine lines
Restore elasticity
Improve skin tones
Soothes irritation
Neutralize free radicals that cause sign of aging
Protect the skin

Usage :
Face
Apply 1-3 drops as needed to face morning and evening after the cleansing to replenish lost moisture
Body
Use as body moisturizer
Hair
Use it on hair to restore shine and relieve frizz
Hand
Use on hands to treat everyday dryness


Kulit Muka flawless

Improve Skin Moisture and Appearance for Smoother, Healthier and Younger Skin with PRIMO Skincare by FRESHPICKS.

Primo skincare :
• Increases Skin Hydration
• Minimizes Fine lines & Wrinkles.
• Reduces Itch and Redness
• Reduces Dryness & Flaky Skin
• Promotes Soft & Smooth skin
• Promotes Pinkish Skin Complexion
• Fight Signs of Aging Visibly

• Start seeing results in instant...
• Optimal results are seen after about 3 months of usage . It improves overall skin health

« ORDER NOW »
Whatsapp 0135844097 or contact any active family members familyfreshpicks



RASAI KESEGARANNYA



Alami wajah bersih sempurna berseri semulajadi dalam satu semburan Beauty Face Mist Rosewater

❤️penawar kulit kering kusam kulit sensitif
❤️ berkesan sebagai toner
❤️naikkan seri wajah mencerahkan wajah
❤️ penawar masalah eyebag eye puff,area mata yg hitam (menyegarkan mata)
❤️penawar masalah jerawat or pori terbuka
❤️anti stress.. tenang ja rasa pas spray coz ada tambahan essential oil
❤️Juga jadi beauty saver ni coz boleh spray kat rambut badan ketiak semua boleh..
❤️Juga boleh spray after/before makeup
❤️❤️dan paling best,guna rosewater instead of plainwater untuk mix dgn our best seller face mask Chocoffee...besttt


plus .. its exclusively freshmade and handmade by freshpicks

Wednesday, 18 January 2017

marvell soap keluar daki habis



Kenapa kena beli sabun homemade.

😄Sabun mandi biasa yang terdapat di pasaran kebanyakannya mengandungi Sodium Lauryl Sulfate dan Sodium Laureth Sulfate (SLS) yang merbahaya kepada kesihatan. Kesan paling ketara SLS adalah menyebabkan iritasi kulit. Terutama pada bayi dan orang yang menghidap ekzema.

😄SLS membersihkan kulit dengan cara ‘mengikis’ iaitu membuang lapisan minyak semulajadi pada kulit. SLS juga dikelaskan sebagai carcinogen atau penyebab kanser.


😄Sabun homemade bebas daripada SLS kerana diperbuat daripada bahan-bahan semulajadi.

😄Sabun homemade sesuai digunakan sebagai pada muka dan juga pada badan.

😄Sabun ini juga sesuai dan selamat digunakan untuk bayi,kanak-kanak dan juga orang dewasa.

Gambar ni bukan gambar hiasan dari google..tapi inilah MARVELL, antara homemade soap yang best seller di Fresh Picks

Ini body soap ye

Homemade soap kami Dirumus dari bahan premium berkualiti tinggi
Bebas SLS, Bebas kimia berbahaya.

Jom try

#homemadesoap
#aPerfectgiftforU
shahirah0135844097



Tuesday, 17 January 2017

sihat dalaman sihat luaran

Assalammualaikum... nih bukannya apa nak tunjuk ja supplement seharian yang sha consume untuk kesihatan dalaman sha.. Jangan asyik jaga luaran sahaja dalaman kita xjaga xboleh juga kan.. Apabila dalaman kita sihat akan terpancar kecantikan luaran itu sendiri... Kulit anda akan lembab, lembut, sihat dari segi kesihatan kuku, rambut dan dll...
Meh check pemakanan kita seharian camna cukup kuantiti peramid makanan itu tak...

okay semua dah check kan.... haaaa pikirkan lah cukup ke idak,... 

sebab itu pentingnya suplement utk tambahan keperluan tubuh yang xcukup itu.. nih antara yang sha consume,,(vitamin shaklee,,






dah 3tahun dengan shaklee... Alhamdulillah... kita usaha ALLAH yang sembuhkan setiap penyakit,,Aamin..  sha cuma kongsi kebaikan untuk semua ... benda baik jangan kedekut nak sharing...
Sha makan Sha JUAL -> 0135844097


hilang blackhead & whitehead



Set skincare PRIMO.Mengandungi

⏩MILXO - sabun susu kambing
✔ Membersihkan kulit
✔ Memutuskan ikatan SEL KULIT MATI
✔ MENYINGKIRKAN sel kulit mati
✔ Menghasilkan sel kulit yg baru yg lebih SIHAT & CANTIK


⏩Arganne Face Oil Complex - Mengandungi Argan Oil, Rosehip Seed Oil,Jojoba Oil,Essential oil
✔ Melembapkan kulit
✔ Meningkatkan METABOLISME sel kulit supaya dapat 'bekerja' dgn lebih baik (buang sel kulit mati & gantikan dgn yg baru)
✔️Memberi nutrisi untuk kulit
✔️Merawat masalah jerawat jeragat parut,sunburn,dll

⏩Face Serum Hyaluronic Acid & Vitamin C
✔ Molekulnya KECIL, Bole masuk ke lapisan dalam kulit (dermis)
✔ Menghasilkan kulit yg lebih TEGANG, LEMBUT & LICIN
✔️Menyerap air menjadikan kulit lebih lembap glowing beautifully
✔️Mencerahkah kulit

Untuk hasil optimum ambil primo EXCLUSIVE. Ada
⏩DD Cream with SPF40
✔ Melindungi kulit dr sinaran UV (punca JERAGAT)
⏩Beauty Face Mist rosewater
✔ Bertindak sebagai TONER dan pada masa yg sama membantu kulit kekal SEGAR!
✔️mengecutkan jerawat
⏩chocoffee face scrub
✔️kulit licin bebas blackhead n whitehead

Whatsapp 0135844097