Monday, 23 January 2017

Tiada perkara seindah disisi keluarga tercinta

Assalammualaikum,. masih dalam mood holiday... hehehehhehe....Macam biasa la sha bila cuti sem ja mesti akan pi jenjalan dan tempat yang jadi pilihan sha dan keluarga ialah Pulau Langkawi. 19-21/01/16...
0kay sesiapa yang nak pi boleh la bajet2 meh sha cita satu persatu bajet family trip sha kali ni..

tiket dari jetti Kuala Perlis dewasa RM18 kanak-kanak RM13...
Sha dan keluarga semua 5orang 18x5=RM90(PI SAHAJA) so tambahlah 90x2=RM180(tiket pi dan balik)
Perjalanan dari Kuala Perlis ke P.Langkawi mengambil masa selama 1jam 30minit.
Sebelum terlupa sha bertolak dari KP to PL pada jam 615petang disebabkan kena tunggu angah dan adik balik sekolah dulu.. Bercuti cuti jugak sekolah itu penting naaa, maka kami buat  decision amek ferri pukul 615petang..(bertolak)


Alhamdulillah, kami sampai pada pukul 730malam... Sha amek kereta mitsubishi attrage RM160{2hari daripada En.Hanif 0124474239..  yeahhh..anda boleh la call xyah susah2 cari dah lepas ni..

nih kereta kami... camni lah

Kami check in dekat Pantai Cenang, tepi cenang mall ja, iaitu Langgura Baron Resort.. best sangat tau... Langgura Baron memang tempat strategik untuk kawan2 stayrugi tau... 2night 2days RM300.60 harga termasuk service online... sha order bilik on9 ja tapi meh sha selit no kawan2 boleh call untuk booking 049558880...  yg bestnya kan ada kolam renang, dah la dekat dengan pantai cenang, hanya jalan kaki ja 5minit ja sampai la tepi pantai... Macam2 aktiviti anda boleh buat.. hat suka shopping 2 xtau nak kata la sedia duit banyak okay..hihi

Hat nih semua photo by sendiri,.. nikon D3100







supermom, adik faris kata

mama, thanks always support kami adikberadik

along, seorang yang suka makan..hehehe




angah, adik yang sangat confident

adik Faris , seorang yang berdikari

itulah antara moment sha dengan keluarga tercinta.. harta dunia akhirat sha,,, abah sha dia suka duduk dalam bilik sahaja 2 lah xdak langsung gambar abah... dialog abah "hampa pi la jalan abah nak rehat busy kerja".. hihi janji kami dapat kumpul sesama..
sampai sini dulu naaa.... 

Yang penting muka sha xburn sebab adanya set primoexclusive freshpicks

shahirah0135844097

No comments:

Post a Comment

Terima Kasih kerana datang ke blog saya, jangan segan untuk utaran pendapat & cadangan.