Sunday, 26 February 2017

FRESH PICKS:Beli set SKINCARE lebih JIMAT



Ramai yang tanya kenapa ada Basic dan Exclusive Primo?

Sebenarnya bos Fresh Picks (Eeza Nazri), berbesar hati nak semua pengguna merasa atau dapat menggunakan produk homemade berbahan premium, kualiti setanding dengan produk antarabangsa dan paling penting ia bebas daripada bahan kimia merbahaya.

Kepada yang bajet rendah tetapi nak jugak merasa set Primo ni boleh la pilih set Basic Primo. Kemudian esok esok ‘add on’ produk lain yang sama dengan set Exclusive.

Yang ada bajet lebih terus amik la set Primo Exclusive. Itu la hasrat hati bos Fresh Picks.

Beliau mahu lihat pengguna diluar sana dapat menikmati produk yang bebas bahan kimia merbahaya.

Dengan secara tak langsung dapat mengurangkan pesakit kanser kulit atau pon masalah kulit sensitif.



Apa ada dalam set Primo Basic?

1 botol 15ml Arganne Face Oil Complex

1 botol 5ml Face Serum with Hyaluronic Acid + Vitamin C

1 ketul sabun susu kambing Milxo 

1 Chocoffee Face Mask/Scrub
Dalam set Primo Exclusive pula ada:

1 botol Arganne Face Oil Complex 15ml

1 Face Serum with Hyaluronic Acid + Vitamin C 5ml

1 Milxo Facial Soap

1 DD Cream

1 Facemist Rosewater 15ml

1 Chocoffee Face Mask/Scrub 5gdd caption


Jadi uolls tengokla bajet uolls. Nak rasa yang lebih baik, belilah set Primo Exclusive. Bajet ciput memadai la dengan set Primo Basic.

Berminat? Hubungi saya:0135844097

#freshpickspokoksena
#shanaris

Saturday, 25 February 2017

FRESHPICKSBYCHERRYNAZRI: CRIANSA KIDS SOAP





Anak anda jenis kulit sensitif? eczema? alergi? kulit kering? memang susah nak cari sabun kan? Tambah-tambah yang jenis semulajadi dan organik. Hari tu puas juga Sha mencari sabun kanak-kanak eczema/kulit sensitif yang semulajadi dan organik tapi tak banyak..kalau ada pun harga bukan main lagi..tapi yelah, memang patutlahkan barang baik, harga pun mesti berpatutan.




Hari ni Sha nak kongsi lah sabun untuk kanak-kanak dan bayi keluaran freshpicksbycherrynazri ni..Alhamdulillah..disebabkan ramai sangat yang ada masalah kulit macam yang Sha sebut tadi tu, maka pengasasnya telah mengeluarkan sabun yang sangat sesuai dengan kanak-kanak. Khas gitu.

















KANDUNGAN UTAMA:

Glycerin bebas SLS

Apricot oil

Olive oil




ini bahan utama yang terkandung dalam sabun Criansa Kids Soap. Kenapa minyak aprikot dan minyak zaitun yang dipilih?





KELEBIHAN APRICOT OIL:




pelembap yang sangat Bagus untuk semua jenis kulit termasuk kulit berminyak




menghidratkan kulit kering




mengandungi linoleic acid atau GLA yang membantu menyeimbangkan kelembapan kulit.




menegang dan menganjalkan kulit




mengandungi vitamin A dan E yang melembutkan kulit serta melambatkan penuaan




melegakan radang kulit atau eczema




sebagai ‘pelincir’ untuk kulit. Sangat sesuai untuk kulit sensitif dan kering




meresap dengan sangat baik kedalam kulit tanpa meninggalkan kesan berminyak




tidak menyebabkan tindakbalas alergi walaupun digunakan pada kulit sensitif dan sangat sesuai digunakan dalam produk penjagaan bayi




mempunyai kesan yang menyamankan, menyejukkan dan melegakan ketidakselesaan kulit




bukan sahaja mencantikkan kulit, malah berupaya merawat kulit dari eczema, kegatalan, kulit sensitif.













KELEBIHAN MINYAK ZAITUN (OLIVE OIL)




Minyak zaitun sangat kaya dengan Vitamin E dan Vitamin A menjadikan ianya sebagai pelembap kulit yang sangat baik.




Selain melembapkan kulit, ianya mengurangkan radang kulit dan mengelakkan kanser kulit




membantu membaiki sel rosak akibat matahari, asap rokok, pencemaran udara.




membantu membuang sel yang mati dan rosak




menganjalkan kulit dan melambatkan penuaan




sangat bagus dalam membantu merawat kulit kering, eczema, psoriasis




BEBAS SLS & SLES (SODIUM LAURYL SULFATE & SODIUM LAURETH SULFATE)




Mungkin ramai yang dah tahu bahayanya SLS & SLES..takpa, adaa ulangkaji lagi sekali ya..Bahan ini terdapat dalam kebanyakan syampu dan sabun kat pasaran dan berfungsi untuk menghasilkan buih yang banyak. Memang best mandi buih tapi, bahaya tak? ya bahaya. tapi kenapa masih banyak yang guna?




Sebabnya, kos nya murah. Kalau sabun semulajadi dan organik, perasan tak harganya lebih mahal berbanding sabun dan syampu lain dipasaran? Selain untuk mengaut keuntungan, ianya membolehkan sabun dan syampu yang sangat murah dihasilkan bagi memenuhi keperluan pengguna.




Apakah kesannya jika kita menggunakan Sodium Lauryl Sulfate dan Sodium Laureth Sulfate?

Kesan paling ketara ialah iritasi kulit terutamanya pada bayi dan orang yang menghidap ekzema. SLS bekerja membersihkan kulit dengan cara ‘mengikis’ iaitu membuang lapisan minyak semulajadi pada kulit.

Jika anda perasan, selepas kita bersabun atau menggunakan pencuci muka, kulit akan rasa tegang je…sebabnya minyak semulajadi kulit kita dah dihakis. Jika anda menggunakan pencuci muka yang boleh menghasilkan buih yang banyak, anda akan perasan kulit akan jadi makin kering dan kusam.

Selain tu, SLS juga boleh memberi kesan kepada mata sebab itu apabila sabun terkena mata, kita akan rasa pedih. Ianya boleh memberi kesan jangkamasa panjang iaitu masalah mata seperti katarak. SLS juga dikatakan boleh merosakkan folikel rambut dan menggalakkan keguguran rambut.

Anda juga perlu tahu yang SLS juga dikelaskan sebagai carcinogen atau penyebab kanser.










Bahaya kan? Jadi apalah salahnya melabur sedikit demi kesihatan anak dan diri kan? Yang pasti semua faktor ini telah diambil kira sebelum menghasilkan Criansa tau. Sabun ini juga bebas pengawet & pewarna sintetik. Bau sabun ni lembut aje ..bau apricot..sesuai dengan kanak-kanak. Mak ayah pon boleh pakai.






#shanaris


#freshpickspokoksena


0135844097














Wednesday, 22 February 2017

Kebaikan produk fresh picks natural dan organik

Fresh Picks ni produk apaMacam best jerr
Produk penjagaan wajah, bibir, badan, rambut. Dari hujung rambut sampai hujung kaki semua bebas bahan kimia berbahaya. Safe untuk seisi keluarga


Saya buat,saya guna, saya puashati, saya kongsikan
Saya buat kecil-kecilan, asalnya untuk diri sendiri, lama-kelamaan ramai pula yang jadi customer dan turut sama-sama edarkan.
Saya tak janjikan bulan bintang tapi ramai yang HAPPY BERSAMA Fresh Picks kerana

kulit wajah lebih berseri, bebas jerawat dan kurang berminyak
.
Kulit wajah dan badan yang lebih lembut serta mulus
.
Bibir yang lebih lembut, mulus, berseri dan "pinkish" semulajadi


'poket' lebih happy sebab save banyak compare beli barang branded yang harga lebih tinggi sedangkan efek penggunaan produk Fresh Picks lebih wowww!!
.
Duit untung runcit jual Fresh Picks dapat bantu bayar sekian2 expenses bulanan
.
Group sokongan yang banyak membantu


๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’
ALL NATURAL SKINCARE
Cherry beauty soap Classic Edition, Special Edition
CRIANSA soap for kid&family ,
HANYBEE Organic Honey facial soap
MILXO Goats milk facial soap
CHOCOFFEE Face mask&scrub 2in1,
Beauty Face Mist (rosewater)
Ultra moisturizer (act as moisturizer, or makeup base, or night cream)
Fresh Finishing DD DD cream
Fresh All-In-One Cream
ARGANIA Face Oil Complex
AntiAging Face Serum (hyaluronic acid&vit c)
Silkysoft Velvet Loose Powder




Set Cherish Cherry Skincare (cherrybeautysoap,ddcream,all-in-one cream)




Set PRIMO Skincare (milxo goats milk soap, argania face oil complex, hyaluronic acid face serum)




๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’
ALL NATURAL LIPCARE
Lipbalm fordrylips,
Irresistible Lip Color,
Tinted Lip Moist
Honeyfrenct Lip Scrub


๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’
ALL NATURAL BODYCARE
MARVELL Marvellous Bodysoap,
Refreshing deodorant,
Sugar Body Scrub :Grapefruitpink or VanillaLatte
Chamomile Bodybutter,
Ultra-Moisturizer for Face&Body
Solid Perfume
Body Wash (head to toe)
Organic Body lotion,


๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’
AL NATURAL HAIRCARE
Shampoo Bar
Cabello (all natural pomade)
๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’


Boleh pilih untuk jadi


Customer
@
Dropship/Pengedar
.
#freshpickspokoksena
#shanaris
Whatsapp 0135844097

Sunday, 19 February 2017

Siapa yang perlukan scrub body?



Siapa yang perlu Sugar Body Scrub?

◎Sesuai untuk semua wanita atau lelaki.

◎Individu yang ada masalah selulit.


◎Mereka yg mengalami masalah jerawat dan bekas jerawat di badan.

◎Mereka yg mempunyai masalah bau badan.

◎Mereka yang mengalami masalah kulit (kering, bersisik, kasar, eczema)

◎Mereka yang kurang keyakinan diri kerana kulit badan kusam dan kurang menarik.

◎ Mereka yang tiada masa ke Spa dan ingin melakukan DIY Bodyscrub, 5 minit je dah siap!

◎Mereka yang sibuk bekerja dan kerap bertemu pelanggan, perlu sentiasa tampil dengan keyakinan yang tinggi.

kebaikan body scrub freshpicks



GRAPEFRUITPINK BODYSCRUB

◎Organic Sugar (white/brown)

◎Mango Butter

◎Natural Preservatives

◎Potassium Cocoate

◎Essential Oil (Grapefruitpink,Lemon, Peppermint)

.

VANILLALATTE SUGARSCRUB

◎Organic Sugar (White/Brown)

◎Coconut Oil

◎Castor Oil

◎Olive Oil

◎Fine Coffee

◎Essential Oil (Vanilla Extract)

◎Raw Honey

.

Kelebihan:

◎Detox.

◎Menyingkirkan kulit mati.

◎Bantu hilangkan selulit.

◎Menyegarkan.

◎Melembapkan.

◎Melembutkan dan menghaluskan kulit.

◎Tidak berminyak.

◎Harga mampu milik.

◎Membantu mengatasi masalah bau badan.

◎Membantu mengurangkan berat badan.

.


Siapa yang perlu Sugar Body Scrub?

◎Sesuai untuk semua wanita atau lelaki.

◎Individu yang ada masalah selulit.

◎Mereka yg mengalami masalah jerawat dan bekas jerawat di badan.

◎Mereka yg mempunyai masalah bau badan.

◎Mereka yang mengalami masalah kulit (kering, bersisik, kasar, eczema)

◎Mereka yang kurang keyakinan diri kerana kulit badan kusam dan kurang menarik.

◎ Mereka yang tiada masa ke Spa dan ingin melakukan DIY Bodyscrub, 5 minit je dah siap!

◎Mereka yang sibuk bekerja dan kerap bertemu pelanggan, perlu sentiasa tampil dengan keyakinan yang tinggi.



#freshpickspokoksena
#shanaris
0135844097

Saturday, 18 February 2017

SILKYSOFT VELVET LOOSE POWDER freshpicks

SILKYSOFT VELVET LOOSE POWDER








SILKYSOFT VELVET LOOSE POWDER
Sejenis bedak serbuk sesuai digunakan selepas pakai skinbeauty DD cream atau foundation.Kulit akan nampak LEBIH FLAWLESS
Nama velvet diberikan kerana kulit terasa lembut seperti sutera. rasa ringan selepas pemakaian loose powder.

Sponge disediakan didalam casing.
Fungsi:

Melindungi kulit dari sinar uv
Melembapkan kulit
Memberi kemasan semulajadi
Mencerahkan kulit
Mengurangkan penampilan pori
Tahan lama

HARGA : RM49

#freshpickspokoksena
#shanaris
0135844097

FRESHPICKS: ORGANIC DEODORAN

Best sangat guna deodorant organik ni...




Tahu tak, kebanyakan Deodoran di pasaran menggunakan bahan kimia berbahaya seperti ALUMINIUM COMPOUNDS & PARABENS yg mana berkait rapat dgn masalah kanser paru-paru & Alzheimer?


Penggunaan jangka masa pendek mungkin takda apa-apa tapi kalo dah berpuluh tahun bahaya juga kan? Kalau tak percaya cuba google sendiri bahan kimia apa yang digunakan dalam deodoran biasa berbanding yang organik & semulajadi.


APA ISTIMEWANYA FRESHPICKS?


Deodorant FreshPicks dihasilkan dari:

Coconut oil – base yg sangat bagus kerana bersifat anti-fungus, mampu membunuh bakteria & yis. ia juga bahan yang memberikan tekstur yang licin dan selesa digunakan.


Natural beeswax – Menggantikan petroleum Jelly


Shea butter – Bahan yang membantu melembutkan kulit dan melindungi kulit dari kekeringan.


Baking soda cosmetic grade – Meneutralkan bau badan, menyerap lembapan dan bau secara semulajadi.


Arroowroot powder – Menyerap lembapan dan memastikan anda kekal kering


Bentonite clay & kaolin clay – Menyegar, melembut & memelihara kesegaran kulit


Essential oil (lemongrass, citronella lime, teatreeoil) – bersifat Anti-bakteria


#freshpickspokoksena
#shanaris
0135844097

Kelebihan Minyak Argan FreshPicks:

100% ORGANIC PURE ARGAN OIL 15ML RM49

ARGAN FACE OIL COMPLEX 15ML RM55
Kelebihan Minyak Argan FreshPicks:

Manfaat Minyak Argan Kepada Kulit
-Anti-penuaan yang amat berkesan
-Menyelesaikan masalah kulit berjerawat
-Menghilangkan masalah parut
-Melindungi kulit daripada kedutan akibat penuaan pra-matang
-Mengurangkan kedutan dibawah mata
-Bertindak sebagai pelembap terbaik untuk kulit. Ia menyegar dan melembut kulit lebih mudah daripada penggunaan krim atau minyak yang lain
-Kaya dengan protein yang sangat baik untuk keanjalan kulit yang berfungsi untuk menegangkan kulit dan menjadikan ia kelihatan lebih segar
-Mampu mengurangkan kegatalan kulit dan cepat menyembuhkan tanda-tanda yang disebabkan oleh menggaru pada kulit
-Sesuai untuk semua jenis kulit
-Mampu mencegah stretchmark pada kulit akibat proses kehamilan

Manfaat Minyak Argan Kepada Rambut
-Menghidrat rambut dengan cara semulajadi, mampu menstabilkan kelembapan pada rambut dan melembutkan rambut yang kasar dengan cepat
-Mampu menembusi hingga ke liang rambut serta meningkatkan keanjalan rambut. Berkhasiat untuk pertumbuhan rambut
-Anti oksidan semulajadi yang terdapat dalam minyak argan mampu mengukuhkan rambut dengan membaik pulih membran sel rosak pada rambut
-Kehadiran Vitamin E menjadinya agen terbaik untuk rawatan rambut akibat kerosakan agen perosak
-Mengekalkan kelembapan rambut serta mengembalikan kilauan dan sinar rambut
-Merawat akar rambut yang rapuh dan meransang pertumbuhan rambut yang terurus
-Kaya dengan asid lemak tak tepu seperti Omega3 dan Omega9 yang mengukuhkan struktur akar rambut serta ikatan protein dalam rambut. Menguatkan struktur rambut dari akar hingga ke hujung rambut.

Manfaat Minyak Argan Kepada Kuku
-Menguatkan kuku yang lemah dan mudah pecah. Menguatkan kulit halus di akar kuku dan menjadikannya licin
-Kuku menjadi segar dan bersinar
-Meransang pertumbuhan kuku cantik berseri
-Manfaat Minyak Argan Kepada Sendi
-Amat berguna dalam rawatan penyakit radang kulit seperti jerawat, cacar air dan psoriasis. Tompok-tompok merah muncul pada kulit dalam penyakit-penyakit ini
-Dalam keadaan arthritis dan reumatik di mana sendi dan tisu badan yang rosak, minyak argan mampu melega dan mengurangkan kesakitan.

Wednesday, 15 February 2017

Kenapa face serum fresh picks?

Kenapa anda perlu beli face serum freshpicks

Face serum freshpicks membantu melicinkan kulit muka, menambah seri muka dan daya tahan kulit serta membekalkan kelembapan berpanjangan . Hyaluronic Acid dan vit C di dalamnya meningkatkan kadar collagen dan kelembapan supaya kulit lebih lembut, anjal dan ringan. Ia turut membantu meredakan jerawat

๐Ÿ“ž0135844097



KENAPA PENTINGNYA SCRUB BADAN???

Kenapa pentingnya scrub badan...

*Membersihkan dan menyingkirkan sel kulit mati.

*Membantu kulit untuk bernafas.

*Menjadikan kulit cantik, halus, gebu dan cerah.

*Menanggalkan daki pada badan.

*Memutihkan bahagian-bahagian tersembunyi seperti pelipat paha, lutut,siku dan celah ketiak.

*Mengurangkan keletihan.

*Menghindarkan bau badan dan peluh berbau.

*Memperbaiki tekstur kulit.

*Mengurangkan dehidrasi.

Kami menjual VANILLA LATTE SUGAR BODY SCRUB

Bahan2 yang digunakan ? ๐Ÿ‘‡๐Ÿป๐Ÿ‘‡๐Ÿป
๐Ÿ›€๐ŸปPure Coconut Oil – Secara semulajadi,coconut oil berfungsi melembapkan kulit dan menyuburkan kesihatan kulit
๐ŸšฟCastor Oil – Castor oil adalah minyak yang sangat bagus untuk tona kulit.Ia membuatkan kulit berasa sangat menakjubkan
๐Ÿ›Coffee- Caffeine ada efek perangsang untuk menegangkan kulit, merawat selulit,juga kaya khasiat untuk anti antiaging
๐Ÿ›Sugar- Sangat bagus sebagai ejen pengelupasan yg sangat lembut dan untuk membersihkan sel2 kulit mati.
๐Ÿ›€๐ŸปVanilla extracts – sebagai aromaterapi,meredakan stress,kurangkan mual(jika hamil), antiradang, kaya vit B untuk mencerahkan kulit

๐Ÿ“ž0135844097


Saturday, 11 February 2017

Feedback freshpicks produk

Rata2 pengguna memberi feedback bahawa produk freshpicks 'smell good'.

Sedangkan kami tidak meletakkan sebarang pewangi sintetik.

Jadi dari mana datang bauan itu?

Jawapan:

bauan atau haruman datang dari minyak pati (essential oil) yang kami gunakan

Ya,Antara ramuan premium dalam produk2 freshpicks adalah ESSENTIAL OIL (minyak pati).

Dan yang bagusnya,anda bukan sekadar dapat 'smell good',

TETAPI bauan atau haruman dari minyak pati yang anda hidu tadi mampu merawat dan memberi kesan terapeutik/penyembuhan kepada diri dan kesihatan ... kesihatan kulit, mental,tahap stress, tekanan darah dan pelbagai lagi

Bertuah anda yang memilih produk natural organic freshpicks

Antaranya essential oil yang digunakan di freshpicks adalah

Frankincense
Carrot Seed
Tea tree
Geranium
Organic Lavender
Sweet Patchouli
Lemongrass
Grapefruit Pink
Sandalwood
Palma Rosa
Rosemary
Peppermint
Chamomile
Lavender
Bergamot
Lemon
Citronella Lime
Ylang Ylang
Lime
Eucalyptus
Cedarwood
Lavender Lemon
Dan byk lagi

Rangkaian produk freshpicks yang mengandungi essential2 oil

Various Facial soap
Refreshing Deodorant
Body soap
Face oil complex
Hyaluronic Face Serum
Sugar Bodyscrub
Honeyfrencht Lipscrub
Face mist rosewater
Cabello (Hairbalm)
Chevie (Shampoo)
Ultramoisturizer
Lipbalm
Bodylotion
Baby oil
Dan macam2 lagi

#freshpickspokoksena
#natural
#organic
#exclusivelyfreshmadehomemade
#skincare


Hanybee untuk tersayang

our latest baby HANYBEE.
Warna tu pulak bukan pewarna ye... yang tu pure kaler honey.. special teknik dapat kaler gitu..hiihhihi
Juga tiada pewarna,pewangi, perasa tiruan..

Yang ni salah satu koleksi sabun premium freshpicks. Bancuhan penuh kasih sayang air tangan kami... Dirumus dari coconut oil, olive oil beserta madu tualang asli... fresh tauu madu ni... pekattt sungguh.Bebas SLS.Ianya Natural. Bertindak lembut ke atas kulit muka & badan

kalau termakan... no problem.. selamattt. NATURAL

KHASIAT MADU UNTUK KULIT
✔membantu mencerahkan kulit
✔mampu menanggalkan daki dan kulit mati
✔menegangkan kulit
✔awet muda
✔mengurangkan bintik hitam
✔memudarkan parut
✔mengecutkan jerawat
✔mengecilkan liang roma yang terbuka
✔mengurangkan jeragat
✔menghaluskan kulit
✔melembutkan kulit
✔melicinkan kulit
✔mengurangkan kedut
✔anti penuaan

Our product...
Freshmade ..based on order
Handmade .. with lots of love ❤️
Bahan terpilih premium gred
Natural organic selamat seisi keluarga
Rangkaian lipcare skincare bodycare
Eksklusif mewah but affordable

#freshpickspokoksena
#lipcarebodycareskincare
#sayabuatsayagunasayasukasayakongsi


KHASIAT VANILLA LATTE BODYSCRUB

KHASIAT VANILLA LATTE BODYSCRUB



Kami ada buat coffee scrub dan coffee soap tau..

Antara bahan premium yang digunakan untuk
Vanilla latte sugar scrub dan kenapa kami pilih bahan tersebut

Pure Coconut Oil – Secara semulajadi,coconut oil berfungsi melembapkan kulit dan menyuburkan kesihatan kulit

Castor Oil – Castor oil adalah minyak yang sangat bagus untuk tona kulit.Ia membuatkan kulit berasa sangat menakjubkan

Coffee- Caffeine ada efek perangsang untuk menegangkan kulit, merawat selulit,juga kaya khasiat untuk anti antiaging

Sugar- Sangat bagus sebagai ejen pengelupasan yg sangat lembut dan untuk membersihkan sel2 kulit mati.

Vanilla extracts – sebagai aromaterapi,meredakan stress,kurangkan mual(jika hamil), anti inflamasi,kaya vit B untuk mencerahkan kulit

wasap 0135844097

Freshmade
Handmadewithlove
#dreshpickspokoksenaalorsetarkedah
#freshpickslover

kEBAIKAN ARGAN OIL

ORGANIC ARGAN OIL freshpicks adalah 100% certified organic usda.

Secara umumnya ORGANIC & PURE ARGAN OIL mampu:
๐Ÿ˜MENEGANGKAN kulit kerana kacang argan KAYA dengan PROTEIN bagus untuk KEANJALAN kulit
๐Ÿ˜MEMULIHKAN struktur kulit yang mengalami proses penuaan (serum ANTIPENUAAN)
๐Ÿ˜sebagai PELEMBAP SEMULJADI tanpa rasa berminyak
๐Ÿ˜mengatasi masalahJERAGAT
๐Ÿ˜mengatasi masalah kesan PARUT di semua bahagian kulit (muka,badan, kaki)
๐Ÿ˜mengawal KEGUGURAN RAMBUT dan ANTI KELEMUMUR
๐Ÿ˜merawat KULIT KEPALA& rambut agak lebih LEBAT, kuat, BERSINAR
๐Ÿ˜melindung dan merawat KUKU agar cantik kukuh dan tak mudah patah
๐Ÿ˜menghilangkan SELULIT dan STRETCHMARK pada perut

Semoga perkongsian ini sedikit sebanyak dapat membantu anda semua dalam mencari penyelesaian untuk masalah kulit, rambut, kuku..

Order:whatsapp 0135844097

#freshpicksPOKOKSENAALORSETARKEDAH
#Organic
#natural
#skincarelipcarebodycareHAIRCARE

KEBAIKAN Shea butter

Khasiat SHEA BUTTER

Mentega Shea (Shea butter) adalah mentega Vitamin A semulajadi pelbagai guna yang diperbuat daripada lemak yang diekstrak daripada kulit pokok Afrika shea.

Ia digunakan secara meluas dalam kosmetik sebagai pelembap, losyen dan penjagaan rambut.

Mentega Shea 100% tulen bertapis. Ia ditapis kerana ia lebih stabil, jangka hayat lebih lama, tidak berbau, oleh itu ia lebih sesuai digunakan bersama dengan minyak pati (essential) dan masih mengekalkan kebaikan mentega.

Mentega shea asli yang freshpicks gunakan mengandungi 100% mentega shea tanpa bahan tambahan dicampur.

Nama saintifik: Butyrospermum Parkii (Shea)

Kebaikan Mentega Shea (Shea Butter)

Anti-radang semula jadi
Membaiki kedutan, garis-garis halus dan parut
Antioksidan
Pelembab yang melembap dengan dalam
Menguatkan kulit
Melindungi kulit
Melindungi UV
Pertumbuhan semula kulit
Menyembuhkan luka-luka kecil dan kulit terbakar yang tidak serius
Shea butter bertindak sebagai losyen kulit yang semula jadi. Jika ditambahkan minyak pembawa (carrier oil) maka ia memberi kesan pelembapan yang ekstra ke atas kulit

Antara produk freshpicks yang mengandungi shea butter adalah
>>Lipbalm
>>Irresistible Lip treatment
>>Ultramoisturizer
>>Refreshing Deodorant
>>Sugar Bodyscrub
>>Cabello (hair care)

Kami sentiasa memastikan produk freshpicks memberi kepuasan dan kualiti terbaik untuk pengguna2 freshpicks

Order : Whatsapp 0135844097

Friday, 3 February 2017

Nak bibir kemerahan secara semuajadi.



Our best seller this month.. IRRESSISTIBLE LIP TREATMENT (merawat,melembap,memberi warna)

Warna peach red yang latest version ni sangat WOW.

Info produk:


IRRESSISTIBLE LIP TREATMENT
Ia durumus khas untuk
๐Ÿ’‹Merawat bibir
๐Ÿ’‹Melembapkan bibir
๐Ÿ’‹Memberi sedikit warna tanpa merosakkan bibir. ๐Ÿ’‹Bebas kimia

Gabunga bahan premium terbaik untuk menghasilkan lip treatment ini. jojoba oil , coconut oil, argan oil, lilinlebah asli ,sheabutter dan mica powder (pewarna neutral, bukan pewarna sintetik) menjadikan ILT ini sahabat terbaik untuk bibir anda

Kenapa bahan2 ini dipilih?
๐Ÿ’‹Jojoba oil - Ia mengandungi hampir semua vitamin dan mineral yang perlu bagi kesihatan kulit. Kaya dengan vitamin E, B-complex, copper, zinc, selenium, iodine dan chromium.Ia terkenal untuk Melembapkan kulit juga anti penuaan

๐Ÿ’‹Coconut oil - Minyak kelapa adalah ejen pelembap yang sangat baik untuk kulit . Malah ia juga memiliki ciri2 antiseptic dan antiradang. Ia juga Melindungi kulit daripada terdedah kepada sinaran matahari (sunburn)

๐Ÿ’‹Organik Argan Oil - terkenal dengan khasiat yang sangat bagus untuk kesihatan kulit. Sangat bermanfaat untuk merawat bibir bermasalah juga penggalak kolagen semulajadi bibir

๐Ÿ’‹Shea butter - Kaya dengan khasiat Anti-radang semula jadi,Membaiki kedutan, garis-garis halus dan parut,Antioksidan,Pelembab yang melembap dengan dalam,Menguatkan kulit, Melindungi kulit,Melindungi Uv,Pertumbuhan semula kulit.

๐Ÿ’‹Lilin lebah asli (beeswax)- kaya dengan antioksidan, vitamin E dan vitamin A

๐Ÿ’‹Memandangkan ianya high concentration dan kaya khasiat, maka seketul ILT yang nampak kecil ini mampu digunakan lebih dari 3bulan. Jimat dan value money.

๐Ÿ’‹๐Ÿ’‹๐Ÿ’‹๐Ÿ’‹Purchase 1 pcs of IRRESSISTIBLE LIP TREATMENT and you get 3 amazing benefits

๐Ÿ’‹Merawat (treat)
๐Ÿ’‹Melembap (Moist.hydrates)
๐Ÿ’‹Memberi warna ( give color )

Oh ye. ia juga boleh dijadikan instant eyeshadow, instant blusher..

Dan yang paling ekslusif, ianya
Freshmade..mengikut order.
Handmade with lots of love..

Berminat?
Approach any of our active familyfreshpicks or direct whatsapp us at 0135844097
#freshpickspokoksena
#shanaris
#aPerfectgiftforU
#naturalorganic